-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasaulio kartingų čempionato prizininkas Kajus Šikšnelis: „Važiavau savo malonumui, bet prireikė ir sėkmės“

Kajus Šikšnelis šį savaitgalį pasiekė geriausią rezultatą Lietuvos istorijoje: startavęs iš 16-os pozicijos, finišavo trečias Pasaulio kartingo čempionate Suomijoje. Antradienį 15min studijoje Kajus Šikšnelis ir jo treneris, pasaulio ir Europos kartingų čempionas Simas Juodviršis pasakojo apie tai, kaip pavyko pasiekti tokį rezultatą.

Rugsėjo 6-8 dienomis vos keturiolikos metų lenktynininkas Kajus Šikšnelis atstovavo savo šaliai Pasaulio kartingo čempionate Suomijoje. Lietuvis parodė geriausią ne tik savo asmeninį rezultatą, bet ir visų laikų geriausią Lietuvos sportininkų kada nors pasiektą rezultatą – „OK-Junior“ klasėje jis – trečias pasaulyje.

VIDEO: Kajus Šikšnelis Pasaulio kartingų čempionate lenktyniavo su „Formulės 1“ žvaigždžių vaikais

Laimėjo Dakaro legendos sūnus

Kvalifikaciją „OK-Junior“ klasėje laimėjęs ir iš pirmos vietos startavęs olandas Thomas Ten Brinke lyderio pozicijos neužleido ir finalinėse kovose. Dakaro lenktynių gerbėjams puikiai žinomo gamyklinio „Toyota“ lenktynininko, Bernard Ten Brinke sūnus varžovams nepaliko jokių šansų jį pasivyti. Tačiau dėl antrosios ir trečiosios vietos žiūrovų džiaugsmui vyko įnirtinga kova. Kajus Šikšnelis kovojo iki pat pabaigos ir pelnytai džiaugėsi titulu.

Šie metai – jau paskutiniai, kai Kajus kovoja „OK Junior“ klasėje. Sausį jam sukaks 15 metų, todėl lietuvis pereis į vyresnių lenktyninkų grupę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius