Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antroji Dakaro diena: 5 svarbiausi įvykiai

Antroji diena lietuviams galbūt nebuvo tokia džiugi kaip pirmoji, tačiau įsimintinų įvykių nepritrūko. Pristatome 5 svarbiausius šios dienos nutikimus antrajame greičio ruože.

1. Išliko TOP5

Antroji Dakaro diena Vaidotui Žalai ir Sauliui Jurgelėnui nebuvo tokia įsimintina, kaip pirmoji, kuomet greičio ruože finišavo pirmieji. Ekipažas porą kartų buvo nuklydęs į šoną, negana to, važiuodami per akmenis pradūrė dvi padangas, teko stoti keistis.

VIDEO: V.Žala ir S.Jurgelėnas pasiekė 2GR finišą: pradžia buvo gera, bet antra pusė – nervinga

„Pradžia buvo gera, Saulius navigavo gerai, įsidirbom. Vėliau prisivijom motociklus. „Galiorka“ traukėsi tvarkingai, o viduriukas jau buvo įžūlesnis, juos patraukti sudėtingiau. Pamečiau ritmą, porą ratų prapylėm“, – neslėpdamas nuovargio antrojo greičio ruožo nuotykius pasakojo V.Žala.

Ekipažas pasirodymą baigė 10-oje vietoje, o skaičiuojant abiejų dienų suminius rezultatus, „Agrorodeo“ išlieka įskaitos TOP5.

Daugiau apie V.Žalos ir S.Jugelėno pasirodymą bei svarbiausius dienos įvykius – 15min Gazas laidoje:

VIDEO: Apžvalginė laida: svarbiausi 2-osios Dakaro dienos įvykiai kartu su Dainiumi Matijošaičiu

2. 20 minučių bauda

Benediktas Vanagas su naujuoju savo šturmanu Filipe Palmeiro, kaip patys sakė, važiavo puikiu tempu, tačiau pačioje lenktynių pabaigoje gavo 20 minučių baudą ir atnaujinus rezultatus užėmė nebe 8, o 20 vietą.

VIDEO: Benediktas Vanagas: „Pagalvojom, kad 20 minučių baudos yra geriau nei grįžti“

B.Vanagas nebuvo nusivylęs šturmano darbu. Anot jo, net jeigu F.Palmeiro ir pasiklysdavo, greitai susiorientavęs vėl rasdavo kelią. Nefiksavo tik vieno punkto – nusprendė, kad geriau gauti baudą, nei prisidaryti rimtesnių problemų. Pats portugalas šturmanas pripažino, kad tai buvo jo sprendimas.

3. „Kreda“ ekipažo sugrįžimas

Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu, panašu, kad atsikratė sekmadienį juos persekiojusios nesėkmės ir grįžo į sau labiau įprastą ritmą. Finišą jie pasiekė būdami 26-oje vietoje.

„Kai mašina važiuoja, galima pūsti greitai. Nepasisekė, kad primaišė šiandien sunkvežimių ir startavome taip žemai. Tai reiškia, kad tu kas 5 minutes turi fiziškai aplenkti bent po vieną automobilį, o aplenkti sunkvežimį tai išvis kažkoks kosmosas kaip sudėtinga, nes jie labai nenoriai praleidžia.

Jie kelia tiek daug dulkių, kad sunku priartėti, o jei jau priartėji, tai reiškia, kad 100 metrų važiuosi aklas. Pirmuose 10 kilometrų aplenkėme labai daug automobilių, bet po to jau laukė šaltas dušas – atsitrenkėme į akmenį ir prakirtome padangą“, – kalbėjo A.Juknevičius.

VIDEO: Antanas Juknevičius po 2GR: „Tie besaikiai lenkimai yra košmaras, o rytoj planas grįžti į 20-tuką“

4. Užtikrinti naujokai

Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas šiandien vėl parodė, kad nebandant rizikuoti galima parodyti visai puikų rezultatą. Stabiliai viso ruožo metu važiavęs „Heston MRO team Pitlane“ ekipažas šiandien keitė vieną ratą, tačiau tai jiems kojos nepakišo. Jie finišavo 43-ioje vietoje.

VIDEO: Edvinas Juškauskas: „70% antrojo greičio ruožo važiavom dulkėse“

5. F.Alonso pasirodymas

Didžiausiu netikėtumu tapo Fernando Alonso. „Formulės 1“ legendos pasirodymas yra įsimintinas. Tačiau ne iš gerosios pusės. O dar tik antroji Dakaro diena.

Pusę antrojo lenktynių ruožo įveikęs TOP10 gretose, prieš WP4 punktą jis kliudė akmenį ir gerokai apgadino automobilio pakabą. Ekipažui net dvi su puse valandos teko tvarkyti techniką. O finišuoti pavyko tik 57-oje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius