Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 06 /15:43

Sunki lietuvių diena Dakare: V.Žala keitė ratus, B.Vanagas gavo baudą

Šiandien kovą dėl pozicijų visiems mūsų šalies ekipažams reikėjo pradėti iš naujo. Dalyvių laukė 367 koviniai kilometrai, po kurių paaiškėjo, kad šiandien ne viskas buvo rožėmis klota. „Agrorodeo“ daužė ratus, o „InBank team Pitlane“ gavo baudą. Likę trys ekipažai šiandien kriminalų išvengė.
Benediktas Vanagas pirmajame Dakaro greičio ruože
Benediktas Vanagas / Ryčio Šeškaičio nuotr.

VIDEO: Kodėl Dakare prakertamos padangos? Pamatykite, kokia danga tenka riedėti

Visos Dakaro ralio naujienos – specialioje 15min rubrikoje.

Antrosios Dakaro dienos maršrutas
Antrosios Dakaro dienos maršrutas

Rezultatai trumpai

Antrasis greičio ruožas „Agrorodeo“ ekipai jau nebuvo toks sėkmingas kaip pirmoji diena. Šiandien Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas pusę dienos važiavo rikiuotės priekyje ir vedė visą rikiuotę, tačiau neišvengė navigacijos klaidų. Laiko atėmė ir ratų keitimas. Galiausiai komanda šiandienos pasirodymą baigė 11-oje vietoje, tačiau skaičiuojant abiejų dienų suminius rezultatus, „Agrorodeo“ išlieka įskaitos TOP5.

Benediktas Vanagas su Filipe Palmeiro šiandien važiavo be didesnių klaidų, tačiau pačioje lenktynių pabaigoje užsidirbo baudą. Kiek paklydęs trasoje duetas nusprendė nebeieškoti kelio punkto, o už jo praleidimą po finišo jiems skirta 20 min. nuobauda prie jų rezultato. Taigi, finišavę 8-oje vietoje „InBank team Pitlane“ nariai nukrito į 20-ą poziciją.

Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu pagaliau susigrąžino savo tempą ir šiandien išvengė techninių problemų. Jų finišo vieta – 26-a. Jau dabar aišku, kad „Kreda“ komanda mėgins sugrįžti į Dakaro TOP20 arba net TOP15. Lenktynės dar tikrai ilgos.

Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas šiandien vėl parodė, kad nebandant rizikuoti galima parodyti visai puikų rezultatą. Stabiliu tempu džiuginantis „Heston MRO team Pitlane“ duetas šiandien keitė vieną ratą, tačiau tai nedidelis kriminalas. Tokios veiklos šiandien turėjo dauguma. Dueto rezultatas – 43-ia vieta šiandien.

Gintas Petrus su Tomu Jančiu taip pat neprisivirė košės ir važiavo saugiu tempu. Savo jėgomis ir pasinaudodami varžovų klaidomis „Petrus Racing“ nariai šoktelėjo net iki 45-osios vietos.

Dienos sensacija tapo Fernando Alonso. Tiesa, ne iš gerosios pusės. Pusę lenktynių įveikęs TOP10 gretose, prieš WP4 punktą jis smarkiai kliudė akmenį ir gerokai apgadino automobilio pakabą. Ekipažas net dvi su puse valandos tvarkė techniką, kad galėtų judėti ir dabar ambicijas laimėti debiutinį savo Dakarą Fernando Alonso jau gali užkasti smėlyje. Šiandien jie tik 57-oje vietoje.

Antrosios dienos TOP10 ir lietuvių rezultatai automobilių įskaitoje
Antrosios dienos TOP10 ir lietuvių rezultatai automobilių įskaitoje

Žemiau rasite visą dienos įvykių chronologiją

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

15:08

Gintauto Petraus ir Tomo Jančio finišas. Duetas antrąją dieną baigė 45-oje vietoje.

VIDEO: Gintas Petrus po 2GR: „Ratlankis su duobe, o padanga su baisia skyle“

 

14:48

WP7 „Petrus Racing“ ekipa pasiekė iškovojusi dar 10 pozicijų. Ginto Petraus ir Tomo Jančio rezultatas dabar – 44 vieta. Iki finišo lieka kelios dešimtys kilometrų.

 

14:32

Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu taip pat sėkmingai finišavo. „Heston MRO team Pitlane“ ekipažo rezultatas – 36-a vieta.

VIDEO: Edvinas Juškauskas: „70% antrojo greičio ruožo važiavom dulkėse“

 

14:22

Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis jau finiše. Kol kas tikslinamas jų rezultatas, tačiau preliminariai jie finišavo 22-oje vietoje.

VIDEO: Antanas Juknevičius po 2GR: „Tie besaikiai lenkimai yra košmaras, o rytoj planas grįžti į 20-tuką“

 

14:00

Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas į WP7 atvyko 36-oje pozicijoje.

14:00

WP6 punktą pasiekė „Petrus Racing“. Jie čia 54-i.

13:44

Antanas Juknevičius atgauna kvėpavimą. WP7 jis demonstruoja 21-ą rezultatą.

13:37

„Petrus Racing“ ekipa WP5 atžymoje užfiksavo 56-ą laiką.

13:36

„Heston MRO team Pitlane“ ekipa WP6 pasiekė 43-ioje vietoje.

13:35

WP6 pasiekė Antanas Juknevičius. Ten jo rezultatas – 31-a vieta.

13:22

Finiše jau ir Benediktas Vanagas su Filipe Palmeiro. Laukiama tikslaus jų rezultato, tačiau kol kas jie klasifikuojami septintoje vietoje – viena aukščiau nei „Agrorodeo“. Tačiau B.Vanagas pripažino, kad neatvyko į vieną kelio tašką ir pasirinko gauti baudą, kuri dar tik bus priskaičiuoti prie jo rezultato vėliau. Kiek tai pakoreguos dabartinę poziciją – kol kas neaišku.

VIDEO: Benediktas Vanagas: „Pagalvojom, kad 20 minučių baudos yra geriau nei grįžti“

 

13:08

Kol kas „Agrorodeo“ fiksuojami kaip parodę 8-ą laiką, tačiau dar yra nefinišavusių greitų sportininkų. Vaidotas Žala po finišo atskleidė, kad šiandien buvo pramušę du ratus, teko ir paklaidžioti ieškant teisingo kelio.

VIDEO: V.Žala ir S.Jurgelėnas pasiekė 2GR finišą: pradžia buvo gera, bet antra pusė – nervinga

 

12:45

Rezultatų sekimo per GPS sistema vėl neveikia deramai. Nors pranešama, kad Vaidotas Žala jau stovi finiše, bet jo rezultatai kol kas nefiksuoti.

12:37

Dakaro GPS sistema rodo, kad finišą pirmasis pasiekė argentinietis Orlando Terranova. Jis visą dieną laikėsi dešimtuke, o antroje greičio ruožo pusėje jau beldėsi į trejetuką.

12:29

Panašu, kad šios dienos herojumi taps arabas Yazeedas al Rajhi, kuris iki šiol laimėjo visus WP ir važiuoja į finišą turėdamas šiuo metu geriausią rezultatą.

12:26

Pirmieji dalyviai, kurių gretose ir „Agrorodeo“, jau pasiekė WP6. Jis nuo starto yra nutolęs 314 km, o tai reiškia, kad iki finišo kilometrų lieka tik kelios dešimtys.

12:17

Gintas Petrus ir Tomas Jančys WP4 fiksuojami 54-oje vietoje.

12:17

„Kreda“ ekipa kapstosi iš rikiuotės vidurio ir pakyla iki 30-os vietos.

12:16

Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu WP4 užfiksuoti 35-oje pozicijoje. Puikus naujokų tempas.

12:11

WP5 Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro užfiksavo 13-ą laiką.

 

12:07

„Agrorodeo“ rezultatas WP5 taške krenta iki 14-os vietos. Netrukus čia pasirodys ir Benediktas Vanagas, kuris prieš tai buvusiame WP rodė geresnį tempą nei V.Žala.

11:54

WP5 pasiekė dešimt dalyvių. Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu čia 11-i.

11:30

WP2 „Petrus Racing“ pasiekia 57-oje vietoje. „Heston MRO team Pitlane“ WP3 punkte parodo 39-ą rezultatą.

11:28

Benediktas Vanagas lenkia Vaidotą Žalą ir kyla į 12-ą vietą ties WP4 atžyma.

11:27

Nuvažiavus 264 km į priekį jau išsiveržė ir dalyvių rikiuotę veda nebe Vaidotas Žala, o ispanas Carlosas Sainzas. Jis pirmasis iš dalyvių pasiekė WP5. Gali būti, kad „Agrorodeo“ keitė ratą ar du, mat tarp WP3 ir WP4 jie prarado daugiau nei 10 minučių.

11:24

Vaidoto Žalos rezultatas WP4 punkte jau nukrito iki 14-os vietos. Tačiau problemų turi ir kiti dalyviai. Štai S.Peterhanselis čia 15-as, o N.Al-Attiyah – 12-as. Lyderiauja Yazeedas Al Rajhi, antras kol kas Ginielis de Villiersas, trečias – Vladimiras Vasilyevas.

11:16

WP2 Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis klasifikuojami 48-oje vietoje. Jie vos keliolika sekundžių lenkia iš paskos važiuojantį „Heston MRO team Pitlane“ ekipažą.

10:57

Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu WP2 pasiekė 42-oje vietoje.

10:57

Vietinis Saudo Arabijos lenktynininkas Yazeedas Al Rajhi ir toliau štampuoja geriausius WP įveikimo laikus. Šiandien jis buvo greičiausias visuose keturiuose kol kas įveiktuose tarpiniuose punktuose. „Agrorodeo“ rezultatas WP4 smuktelėjo į 7 poziciją.

10:47

WP1 pasiekė „Petrus Racing“. Čia jų rezultatas – 58-a pozicija.

10:46

WP3 pasiekė ir Benediktas Vanagas. Preliminari jo pozicija čia yra 15-a. Tuo metu „Agrorodeo“ duetas ir toliau veda visus dalyvius. Jie pirmieji pasiekė WP4.

10:37

WP3 pasiekė pirmasis dalyvių dešimtukas. „Agrorodeo“ čia klasifikuojami šeštoje vietoje.

10:32

Pirmame WP Antanas Juknevičius pademonstruoja 48-ą rezultatą.

10:19

Edvinas Juškauskas į WP1 atvažiuoja 43-ioje vietoje.

10:18

Benediktas Vanagas WP2 pasiekia 14-oje vietoje.

09:56

Startavo „Petrus Racing“ ekipos nariai Gintas Petrus ir Tomas Jančys.

09:55

WP3 tašką ir vėl pirmasis pasiekia Vaidotas Žala. Tai reiškia, kad jau 159 kilometrus „Agrorodeo“ važiuoja automobilių rikiuotės priekyje ir patys ieško teisingo kelio, nesekdami jokių kitų automobilių vėžėmis.

09:52

WP2 jau pasiekė dešimt pirmųjų ekipažų. „Agrorodeo“ rezultatas čia kol kas septintas.

09:43

Startuoja „Kreda“ ekipažas

 

09:38

WP1 punktą pasiekia ir Benediktas Vanagas. Čia jo rezultatas kol kas dvyliktas. Vaidoto Žalos pirmo WP rezultatas dabar jau krito iki dešimtos pozicijos.

WP1 trejetukas kol kas atrodo taip: Y. Al Rajhi, Sheikh Khalid Al Qassimi, Fernando Alonso.

09:31

Startuoja „Heston MRO team Pitlane“ ekipažas – Edvinas Juškauskas ir Aisvydas Paliukėnas.

09:27

N.Al-Attiah Vaidotą Žalą aplenkia 11 sek. Įveikti jau 104 km.

09:24

WP2 Vaidotas Žala vėl pasiekia pirmasis iš dalyvių. Panašu, kad „Agrorodeo“ nusprendė vesti rikiuotę ir nepraleidinėti į priekį varžovų. Netrukus paaiškės, kokiu tempu šį kelio tašką pasieks vėliau startavę oponentai.

09:18

Arabas Y. Al Rajhi pademonstruoja geriausią rezultatą iki WP1. „Agrorodeo“ krenta į šeštą vietą. Panašu, kad važiuoti priekyje nėra lengva, mat dabar trys geriausi WP1 rezultatai priklauso po trejetuko startavusiems dalyviams.

09:09

WP1 tašką pasiekus šešiems ekipažams, „Agrorodeo“ išlieka trečioje vietoje.

09:05

S.Peterhanselis jau iki pirmojo WP turėjo keblumų. Jis šį tašką pasiekė beveik 6 min. vėliau nei V.Žala.

09:04

Startavo „InBank team Pitlane“ ekipažas – Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro.

 

09:02

Panašu, kad Dakaro vilkai nenusiteikę matyti lietuvio prieš save, arba „Agrordoeo“ renkasi strategiją juos praleisti į priekį. Kol kas WP1 greičiausiai pasiekė N.Al-Atiyah. „Agrorodeo“ šiuo metu klasifikuojami  trečioje vietoje. Jie pralaimi 47 sek.

08:59

Pirmame WP Vaidotas Žala 17 sek. nusileido Carlosui Sainzui. S.Peterhanselio rezultato dar nematyti.

08:55

„Agrorodeo“ WP1 pasiekė faktiškai neaplenkti trimis minutėmis vėliau startavusio Stephane`o Peterhanselio. Netrukus paaiškės, ar prancūzas pirmuosius 52 km įveikė greičiau.

Edgaro Buiko nuotr./„Agrorodeo“
Edgaro Buiko nuotr./„Agrorodeo“

 

08:50

Kol Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu artėja prie WP1, startui ruošiasi ir kitos Lietuvos ekipos.

 

08:21

Startuoja „Agrorodeo“ ekipažas!

 

08:07

Pirmieji į starto vietą atvyko „Agrorodeo“ lenktynininkai Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas. Po vakarykščio triumfo pirmame greičio ruože mūsų šalies atstovai šiandien „atidarys“ trasą.

Jie startuoja prieš visas pasaulines Dakaro žvaigždes. Įdomu, kokią taktiką pasirinks „Agrorodeo“ – važiuoti pirmiems ir rodyti kelią, ar praleisti į priekį vieną iš Dakaro vilkų ir sekti paskui, tikintis jo klaidos greičio ruožo pabaigoje.

 

08:06

Lietuvių starto laikai automobilių įskaitoje:

„Agrorodeo“ – 8 val. 20 min.

„InBank team Pitlane“ – 9 val. 3 min.

„Heston MRO team Pitlane“ – 9 val. 31 min. 30 sek.

„Kreda“ – 9 val. 40 min. 30 sek.

„Petrus Racing“ – 9 val. 56 min.

Paskutinis atnaujinimas 2020-01-06 08:06

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius