Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Antroji „Samsonas Rally Rokiškis“ diena: Vaidotui Žalai už nugaros verda intrigos

Šeštadienį Rokiškyje ir toliau vyksta „Samsonas Rally Rokiškis“ varžybos. Ralio ekipažai jau įveikė didžiąją dalį lenktynių. Jiems liko vos keturi greičio ruožai, po kurių paaiškės šių metų nugalėtojas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Kol kas nuo visų smarkiai atsiplėšęs Vaidoto Žalos ir Andrio Malnieko ekipažas. „Agrorodeo“ komandos duetas, vairuojantis „Škoda Fabia R5“, artimiausius bendrosios įskaitos varžovus lenkia net pusantros minutės. Nors oponentams pavyti Vaidotą Žalą šansų yra mažai, tačiau būtent dėl likusių prizinių vietų kova verda itin įnirtingai.

Antrąją vietą kol kas užima estas Egonas Kauras. Jis iš šios pozicijos išstūmė panevėžietį Giedrių Notkų, kuris nuo esto dabar atsilieka 18 sekundžių. Ketvirtoje vietoje rikiuojasi Vytautas Švedas. Nuo pastarojo vos puse sekundės atsilieka suomis Teemu Asunmaa.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

2WD įskaitoje užtikrintai pirmauja Janis Vorobjovs ir Ivo Pūkis iš Latvijos. Antroje vietoje šiuo metu – Giedrius Firantas su Matu Valiuliu. Treti – svečiai iš Estijos Ken Torn ir Aleks Lesk.

Beje, šis ekipažas lyderiauja R2 įskaitoje, kurios nugalėtojams atiteks naujutėlaitis automobilis „Toyota Yaris“.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Tiesa, šiandien dalyvių rikiuotėje taip pat yra praradimų. Aštuonis greičio ruožus įveikė ir dėl techninių problemų pasitraukė „Ford Fiesta Proto“ vairavęs ekipažas iš Lenkijos.

Dėl BMW M3 gedimo ginklus teko sudėti ir WRC legendai Toni Gardemeisteriui, kuris iki tol važiavo 2WD klasės greičiausiųjų trejetuke.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Samsonas Rally Rokiškis“ dalyviams iki finišo liko įveikti keturis greičio ruožus, o jau 21 val. prie Rokiškio dvaro bus surengta iškilminga apdovanojimų ceremonija, kurią vainikuos fejerverkai, lazerių šou, grupės „Čilinam“ koncertas ir vakarėlis su DJ iki paryčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius