Argentinos-Bolivijos pasienyje – Dakaro gerbėjų antplūdis

Argentinoje prasidėjęs Dakaras trumpam užsuko į Boliviją. Čia vyks antroji maratoninio etapo dalis, kurios metu vieną greičio ruožą šioje šalyje teks važiuoti prieš tai negavus jokios pagalbos iš savo mechanikų.

Argentinos-Bolivijos pasienyje Dakaro ralio lipdukais apklijuotą techniką pasitiko minios žmonių. Ne ką mažiau Dakaro ralio gerbėjų buvo ir pakeliui į Tarichos miestą esančiose gyvenvietėse.

Taricha, kurioje apsistojo mechanikai ir žurnalistai, nuo gerbėjų tiesiog ūžė, vienoje degalinėje netgi surengta svečių sutikimo šventė, simbolinis dalyvių pravažiavimas per visą miesto centrą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Argentinos-Bolivijos sienos kirtimas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Argentinos-Bolivijos sienos kirtimas

Po to miesto svečiai įsikūrė oro uosto teritorijoje, kurioje praleis naktį. Tiesa, oro uosto teritoriją pagal taisykles į svečią šalį atvykusiems mechanikams ir žurnalistams palikti bus galima tik šeštą valandą ryte vietos laiku.

Bolivijoje dalyviai turės įveikti penktąjį greičio ruožą. Jų laukia 327 koviniai kilometrai ir 315 kilometrų pervažiavimas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Argentinos-Bolivijos sienos kirtimas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Argentinos-Bolivijos sienos kirtimas

Šią naktį sportininkai vėl leidžia Chuchujaus miesto kareivinėse įrengtame bivake. Tuo metu ekipų mechanikai ir žiniasklaida jau pervažiavo į Boliviją.

Taip pat ekipažų Bolivijoje laukia ir šeštasis greičio ruožas. Prieš jį komandos jau galės naudotis savo mechanikų paslaugomis ir ryte kils į kovą.

Motociklų ir automobilių vairuotojams prieš akis bus 524 kilometrų išbandymas, o sunkvežimiai nuvažiuos beveik per pusę trumpesnį atstumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius