Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arminas Jasikonis nugalėjo Vokietijos ADAC motokroso čempionato etape

Praėjusį savaitgalį prasidėjo „ADAC MX Masters“ prestižinis Vokietijos čempionatas, kuris savo lygiu nusileidžia tik Pasaulio čempionatui. Puikiai jame pasirodė anykštėnas Arminas Jasikonis. Tarpsezoniu perėjęs į „Monster Energy Kawasaki Pfeil“ komandą, Arminas jau šeštadienį visiems parodė, kad čia atvažiavo tik su vienu tikslu – nugalėti. Greičiausią kvalifikacinį rato įveikimo laiką savo grupėje parodęs anykštėnas sekmadienį nemažino apsukų ir nugalėjo „MX Youngster“ klasėje.
Arminas Jasikonis
Arminas Jasikonis

Pirmajame važiavime 17-metis Arminas startavo neįspūdingai, tačiau jau po kelių posūkiu pakilo į 6-tą vietą ir su kiekvienu ratu kilo pozicijomis aukštyn. Jau aštuntame rate aplenkęs savo pagrindinį priešininką šiame čempionate, vokietį Brianą Hsu, Arminas pakilo į pirmąją vietą ir jos neužleido iki pat finišo. Antras liko Brianas Hsu, nuo Armino atsilikęs 3 sekundėmis, trečias taip pat vokietis -  Stefanas Ekeroldas, kuris nuo lyderių atsiliko 29 sekundėmis.

Antrasis važiavimas prasidėjo dar prastesniu startu – Arminas buvo 10-tas, tačiau ir vėl greitai kilo pozicijomis aukštyn. Jau šeštame rate A. Jasikonis pakilo į antrąją vietą ir ieškojo būdų kaip aplenkti priekyje važiavusį Stefaną Ekeroldą. Visgi siaura bei lenkimams ne itin palanki trasa padarė savo – Arminas nusprendė nerizikuoti, žinodamas, kad finišavęs antras jis vis tiek laimės šį etapą. Nuo lyderio jis atsiliko 1,7 sekundės bei parodė greičiausią rato įveikimo laiką tarp visų dalyvių. Trečias finišavo Svenas van der Mierdenas iš Olandijos.

Arminas Jasikonis (viduryje)
Arminas Jasikonis (viduryje)

Sudėjus abiejų važiavimų rezultatus, Arminas surinko 47 taškus ir nugalėjo pirmajame „ADAC MX Masters“ etape bei tapo čempionato lyderiu. Po jo rikiuojasi Stefenas Ekeroldas su 45 taškais bei gamyklinės „Team Rockstar Energy Suzuki Europe“ atstovas Brianas Hsu su 36 taškais.

Arminas buvo patenkintas pasiektu rezultatu ir tikisi tokį lygį išlaikyti iki pat čempionato pabaigos.

„Trasoje jaučiausi puikiai. Žiemos metu daug testavome „Kawasaki“ motociklą, daug dirbau su fizinio rengimo treneriu Linu Šiaučiūnu, ruošėmės kryptingai ir tas darbas atsipirko šiandien. Nemažai laiko praleidžiu ant 450 kub. cm. motociklo, tad tai man tikrai padėjo dar labiau „išspausti“ 250 kub. cm. „Kawasaki“, kuriuo važiuoju ADAC čempionate. Pirmam važiavime gana greitai apsilenkiau visus ir nebuvo problemų išlaikyti gero tempo iki pat varžybų pabaigos. Brianas bandė pora kartų atakuoti, bet neleidau jam manęs aplenkti. Antras važiavimas buvo kiek sunkesnis, trasa jau buvo labiau išsimušusi, o dar ir startas nelabai pavyko. Iki antros vietos pakilau greitai, bet su komanda nusprendėme nerizikuoti ir nelenkti Stefano. Trasa buvo ganėtinai siaura ir išsidaužiusi, tad nebuvo daug greitų skirtingų linijų. Šiaip labai džiaugiuosi rezultatu. Esu dėkingas savo naujai „Monster Energy Kawasaki Pfeil“ komandai bei, žinoma, visai savo šeimai, kuri persikėlė kartu su manim gyventi į Belgiją, kad turėčiau visas sąlygas treniruotis ir tobulėti“, - pasakojo A. Jasikonis.

Kitas lietuvis Vytautas Bučas startavo stipriausioje „MX Masters“ klasėje. Po sunkios kojos traumos atsigaunantis šiaulietis kvalifikacijoje savo grupėje buvo 9-tas. Pirmajame važiavime Vytautas buvo 25-tas, antrajame 28-tas ir įskaitinių taškų neiškovojo. „MX Masters“ klasėje nugalėjo Pasaulio čempionate puikiai važiuojantis Maxas Naglas, antras liko tiek pat taškų iškovojęs Glenas Coldenhoffas, trečias – Christianas Brockelis.

Kitas „ADAC MX Masters“ čempionato etapas jau gegužės 2-3 dienomis „Jauer“ trasoje Vokietijoje.

VIDEO: Arminas Jasikonis kalbinamas apdovanojimų metu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius