-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aronas Domzala debiutuos su R5 automobiliu „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose

2016 m. FIA „Cross-Country Rallies World Cup“ laimėtojas Aron Domzala nusprendė startuoti liepos 13-15 d. vyksiančiose „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose. Tai ketvirtas kartas, kai Domzala startuos Estijoje, ir šiais metais jis debiutuoja su „Skoda Fabia R5“, kurią paruošė buvusio WRC lenktynininko Toni Gardemeister komanda „TGS Worldwide“.
Aronas Domzala
Aronas Domzala / Projekto partnerio nuotr.

Domzala, kuris savo karjerą automobilių sporte pradėjo ralio varžybose, taip pat nusprendė dalyvauti ir ralio reido varžybose. 2016 m. jis tapo pasaulio taurės laimėtoju T3 klasėje, o 2017 m. užėmė trečiąją vietą, vairuodamas „Toyota Hilux“ T1 klasėje – greičiausioje klasėje šioje serijoje. Jam taip pat teko rungtyniauti WRC serijoje, o 2014 m. jis buvo septintasis JWRC kategorijoje. Startavimas „Shell Helix Rally Estonia“ varžybose – puikus iššūkis tarp ralio reido varžybų.

„Esu laimingas sugrįžęs į Estiją, kadangi čia organizuojami mano mėgstamiausi etapai – ypač nekantrauju vėl rungtyniauti Arula etape. Startavimas su nauju automobiliu suteikia daugiau jaudulio – tai bus mano debiutas su R5 automobiliu. Po ilgesnės pertraukos ir daugybės nuvažiuotų kilometrų dykumose visame pasaulyje, man vėl malonu patirti iššūkių tokio tipo keliuose, ypač su draugu ir antruoju vairuotoju Szymon Gospodarczyk,“ sakė Domzala.

Tonis Gardemeisteris, „TGS Worldwide“: „Mes džiaugiamės turėdami galimybę dirbti su Aron, kuris pastaruoju metu daugiausiai dalyvavo ralio reido varžybose. Esu įsitikinęs, kad jis gerai pasirodys su mūsų „Skoda Fabia R5“ ir bus stiprus varžovas. Estijoje vykstančios ralio varžybos – tai aukšto lygio, profesionaliai organizuojamas renginys su puikiais etapais.“

„Shell Helix Rally Estonia“ direktorius Urmo Aava pripažįsta, kad lenktynininkų iš Lenkijos įtraukimas į dalyvių sąrašą yra svarbus daugeliu požiūrių. „Lenkijos rinka labai svarbi tiek mums, tiek mūsų rėmėjams. Esu įsitikinęs, kad daugybė žiūrovų iš Lenkijos atvyks palaikyti savo šalies lenktynininkų ir taip pat pamatyti tris WRC komandas, kurios kovos dėl laimėtojų vardo. Keliai Aron yra pažįstami, kadangi jis čia jau yra lenktyniavęs ir testavęs automobilius, todėl nekantrauju pamatyti jį pirmą kartą vairuojantį R5 automobilį.

Neseniai jis iškovojo 4-ąją vietą Lietuvoje, todėl bus stiprus varžovas kitiems dalyviams,“ sakė Aava.

„Shell Helix Rally Estonia“ dalyvių sąrašo viršuje yra trys WRC serijos komandos: Ott Tänak-Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), Hayden Paddon-Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) ir Craig Breen-Scott Martin (Citroen C3 WRC).

Oficiali atidarymo ir apdovanojimų ceremonija vyks Tartu – antrajame pagal dydį Estijos mieste. Tartu – tai „Shell Helix Rally Estonia“ pramogų centras, o pagrindinis oficialaus koncerto atlikėjas – Rusijos superžvaigždė Nyusha. Otepės miestas, kuri žinomas kaip žiemos kurortas, siūlo puikias galimybes techniniam ralio centrui. Paslaugų parkas ir būstinė yra įsikūrusios Otepėje, Tehvandi sporto centre. Be Tartu, Elva mieste bus surengtos specialiojo greičio ruožo (Super Special) varžybos, o pietų Estijoje esantys žvyro ruožai laikomi pačiais geriausiais šalyje.

Bilietai į „Shell Helix Rally Estonia“ ralio varžybas parduodami internetinėje parduotuvėje ir „Circle K“ degalinėse visoje Estijoje.

Liepos 13-15 d. vyksiančios „Shell Helix Rally Estonia“ varžybos – tai Estijos ir Latvijos ralio čempionatų ir „FIA European Rally Trophy“ etapas.

Daugiau informacijos rasite ralio svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius