Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arūnas Gelažninkas pristatė dvi naujienas: Dakaro motociklą ir iš pagrindų pasikeitusią komandą

Arūnas Gelažninkas nemėgsta tuščiažodžiauti. Visą laiko po 2019 m. Dakaro ralio, kuriame užėmė rekordiškai aukštą 24-ąją vietą, motociklininkas tobulino įgūdžiu. Dalyvavo Pasaulio ir Baltijos Enduro čempionatuose, Tuarego ralyje, Baja Poland. Tai buvo labai rimtos treniruotės. O antradienį Arūnas pristatė naują komandą, su kuria važiuos į Saudo Arabiją, Dakaro ralį.

Vienas profesionaliausių Lietuvos motociklininkų keičia vardą. 18 kartų Lietuvos čempionas džiaugiasi Lietuvai atstovaus su komanda „Zigmas Dakar team“. Tai – naujo komandos rėmėjo vardas. Arūnas džiaugiasi, kad sėkmingas pasirodymas Peru šių metų sausį gerąja prasme nustebino Dakaro gerbėjus, todėl šiais metais jis jaučiasi geriau pasirengęs: ir fizine prasme, ir technine. Rėmėjų dėka surinktas biudžetas – apie 100 tūkst. Eur.

Antradienio popietę Kaune „Zigmas Dakar team“ pristatė 2020 metų Dakaro ralio tikslus, naują techniką ir apibendrino visus metus besitęsiantį fizinį pasiruošimą. Tikslai, regis, paprasti – pagerinti pernykštį pasiekimą.

Tačiau Dakaro ralis yra techninis sportas, todėl Arūno gerbėjai ir rėmėjai sakė suprantantys, kad prognozės prieš startą yra nereikalingas dalykas – visko gali nutikti.

Juk Dakaro ralis vadinamas sunkiausiomis varžybomis pasaulyje, motociklininkams jos kainuoja dar daugiau jėgų nei automobilių ar kitų disciplinų dalyviams.

Motociklininkas privalo viską atlikti vienas – naviguoti, skaityti kelio knygą, palaikyti spartų tempą, o ilgų pravažiavimų metu nėra kam perleisti vairavimo.

Kaip sekėsi po „Dakaro 2019“

Iškart po pirmojo „Dakaro ralio 2019“ Arūnas Gelažninkas spėjo triuškinamai laimėti „Tuareg Rally Algeria“, iškovoti 3-ąją vietą „Baja Poland“, užimti 6 vietą Pasaulio Enduro taurėje ir iškovoti čempiono titulą 2019 metų Baltijos Enduro čempionate. Jis šį sezoną jau sudalyvavo 13-oje varžybų Lietuvoje ir užsienyje.

„Zigmas Dakar team“ komanda ir naujas motociklas

2020 m. Dakare Arūną lydės jo žmona Emilija (atstovė ryšiams su žiniasklaida) ir garsus Lietuvos sportininkų kineziterapeutas Mindaugas Pocius.

VIDEO: Motociklininkas Arūnas Gelažninkas pristatė savo naują Dakaro ralio komandą: „Nuo šiol mane vadins Zigmu“

Naujas ir motociklas. Tai – dar neišbandytas, net 10 proc. lengvesnis, naujas 2020 metų, riboto leidimo „KTM Rally Replica“ modelis. Jį lengviau valdyti, jis turėtų suteikti daugiau stabilumo dykumos kopose ir bent keliais žingsniais priartinti prie gamyklinių komandų turimos technikos.

Arūnas Gelažninkas teigia, kad šiais metais jaučiasi žymiai labiau užtikrintas fiziškai, o nauja technika kelia pasitikėjimą.

Artimiausios varžybos, kuriose dalyvaus Arūnas – jau šį šeštadienį Klaipėdoje. Iškart po jų – stovykla Jungtiniuose Arabų Emyratuose, kuriuose dvi savaites Arūnas treniruosis kartu su kitais Dakaro ralio dalyviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius