Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidarytos jubiliejinės „1006 km lenktynės“: dalyvių prognozės ir pirmoji kova

Jau 20-ąjį kartą palangiškiai ir miesto svečiai garsiais plojimais palydėjo „1006 km lenktynių“ atidarymą. Didžioji kova vyks šeštadienį, tačiau žiūrovų dar laukia gausybė renginių, o lenktynininkų – nemažai darbo iki lenktynių pradžios ir dar 373 ratai teisėjui davus startą.

Artimiau su komandomis susipažinti galima buvo Palangos miesto centre, kur vyko dalyvvių paradas. Čia savo automobilius demonstravo 134 sportininkai iš 38 komandų.

Lenktynininkai savo mintimis pasidalijo ir su 15min. Dalyvių įspūdžius ir prognozes galite pamatyti žemiau:

VIDEO: Palangos „Aurum 1006 km“ lenktynių atidarymas: lyderių prognozės - kas laimės

Iškart po pristatymo žiūrovai galėjo stebėti ir didžiųjų lenktynių prologą – trumpas, dinamiškas ir azartiškas, patrauklias žiūrovams „Dynami:t Super Sprint“ lenktynes.

Jas pamatyti galite čia:

Jauniausiam dalyviui – 16 metų

Šalių, kurioms atstovauja sportininkai, geografija kiek platesnė, nei delegavusių savo ekipas į „Aurum 1006 km lenktynes“. Palangoje varžysis Lietuvos, Latvijos, Estijos, Belgijos, Olandijos, Slovakijos, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos sportininkai.

Didžiausią delegaciją – 32 komandas, kaip ir dera į lenktynes delegavo varžybų šeimininkai.

Dvi komandos į Lietuvą atvyksta iš Belgijos, po vieną lenktyniaus su Latvijos, Estijos, Olandijos ir Slovakijos automobilių sporto federacijų licencijomis.

Lenktynių aksakalu arba vyriausiuoju sportininku šiemet tituluojamas Slovakijos komandos „ARC Bratislava“ siela ir pagrindinis visų idėjų generatorius – 57-erių Miroslavas, kolegų vadinamas tiesiog Miro, Konopka.

Lenktynėse Palangoje varžysis ir jauniausias jų dalyvis, „Bunasta – Pagal Jurgį“ komandos atstovas, 16-metis Titas Čapkauskas.

VIDEO: Palangos centre – „1006 km lenktynių“ dalyvių paradas

Pupuliariausias – BMW

Ir toliau populiariausias „Aurum 1006 km lenktynių“ automobilis išlieka BMW. Įvairių modifikacijų BMW automobilių pagrindinių lenktynių trasoje šiemet matysime net 15.

Tvirtą antrąją poziciją populiariausiųjų sąraše užima „Volkswagen“ – 6.

Trečioji vieta priklauso „Porsche“ – keturi automobiliai, o ketvirtoji – kartu su „Porsche“ vienomis iš rimčiausių pretendenčių laikomoms trims ekipoms, į trasą išvairuosiančioms vertus varžovų pagarbos įvairių modifikacijų „Lamborghini“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius