Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsistatydino Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius

Trečiadienio vakarą Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius parašė pareiškimą, kad atsistatydina iš LASF prezidento pareigų nuo balandžio 19 d. Į šį postą jis buvo išrinktas 2020 m. liepą.
Egidijus Janavičius
Egidijus Janavičius / Organizatorių nuotr.

Tokį savo poelgį E.Janavičius 15min paaiškino paprastai: noriu išsaugoti gerą LASF reputaciją.

Atsistatydinęs E.Janavičius neslepia, kad taip pasielgti jį paskatino Vaidoto Žalos – vieno iš trijų iš LASF Tarybos pasitraukusių narių – trečiadienį išplatintas pareiškimas „Žuvis pūva nuo galvos“.

Nesutarimai LASF Taryboje prasidėjo, kai Rusija užpuolė Ukrainą

V.Žala pareiškimą išplatino po to, kai jis ir dar du atsistatydinę Tarybos nariai nepritarė LASF Etikos ir drausmės komisijos atliktam lenktynininko G.Maškausko pasisakymų apie karą Ukrainoje vertinimui. Plačiau apie tai – skaitykite čia.

Tuometinių Tarybos narių nuomonės išsiskyrė ir balsuojant už bendradarbiavimo sutarties nutraukimą su „Viada LT“ degalinių tinklu. nutraukimą balsavo jau pasitraukę V.Žala, V.Milius ir M..Babenskas. PRIEŠ – E.Janavičius ir V.Pleskovas.

Benzino į ugnį įpylė LASF Etikos ir drausmės komisijos sprendimas bei LASF vadovybės pozicija dėl G.Maškausko pasisakymų. Komisijos sprendimui viešai nepritarė LASF Ralio ir Žiedo komitetai. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Žemiau pateikiame V.Žalos pareiškimą, trečiadienį publikuotą soc. tinkluose ir paskatinusį atsistatydinti E.Janavičių.

„Jeigu Vaidas būtų pasakęs, kad imsis tokių žingsnių, norėdamas mane nušalinti, būčiau atsistatydinęs prieš dvi dienas. Aš nesuGirdauskas Nr.2“, – sakė E.Janavičius, trečiadienį kreipęsis į minėtą Etikos ir drausmės komisiją su prašymu papildomai nagrinėti G.Maškausko pasisakymus apie karą Ukrainoje ir Lietuvos pagalbą šiai šaliai.

V.Žalos pareiškimas

Žuvis pūva nuo galvos.

Tarybos narių sprendimas nėra impulsyvus. Prezidentas Egidijus Janavičius LASF Tarybos vidiniame susirašinėjime panaudojo lygiai tuos pačius argumentus kaip ir EDK – „žodžio laisvė“, „konstitucija“, t.t. Argumentus, kurie, anot EDK ir prezidento, gina marginalo teisę ukrainiečius vadinti „faršu“ ir „nacikais“. Net ir didžiausi pragmatikai negali pateisinti tokių pareiškimų karo akivaizdoje.

Ar tokia nuomonė atspindi visų lenktynininkų požiūrį? Manau, kad ne. Dauguma mūsų vienareikšmiškai palaikome Ukrainą ir netoleruojame antivalstybinių pareiškimų.

Aš nenoriu, kad LASF taptų marginalia ir dėmėta organizacija, kaip nutiko kitoms sporto šakoms. Jau dabar varžybų organizatoriai sulaukia skambučių iš rajonų merų, kurie pagrįstai sako, kad nenori dirbti su vatine organizacija.

Aš nenoriu, kad organizacijai vadovautų žmogus, kurio vertybės išplaukė į paviršių krizės akivaizdoje. Manau, kad federacija nusipelno vadovo su moraliniu stuburu, ir mes jį tikrai rasime.

Kviečiu LASF tikruosius narius pareikšti nepasitikėjimą prezidentu. Tikrųjų narių vadovai, pasirašytą pareiškimą laisva forma galite siųsti el.paštu lasfpalaikoukraina@gmail.com

Narių sąrašas: https://bit.ly/lasfnariai

Sportininkai, priminkite savo klubo vadovui, kokios jūsų vertybės, nebūkite abejingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius