Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštaitijos-Žiemgalos autokroso sezone – aštuoni etapai ir dvi naujos trasos

2017-aisiais metais dvi šalis – Lietuvą ir Latviją vienijančios Aukštaitijos-Žiemgalos autokroso pirmenybės pasižymėjo intriga. Nugalėtojai daugelyje klasių paaiškėjo tik sezono pabaigoje ar pačiame paskutiniame etape. Šių metų sezonas taip pat žada būti intriguojantis, kadangi jame numatyta šiek tiek naujovių.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Kiek nurimus praėjusio sezono aistroms varžybų organizatoriai, sportininkai ir trasų šeimininkai Uoginių muziejuje sėdo prie derybų stalo. To rezultatas – patvirtintas 2018-ųjų metų sezono kalendorius.

Naujasis, 2018-ųjų metų Aukštaitijos-Žiemgalos autokroso pirmenybių sezonas šiemet bus dar įvairesnis, kadangi atsiranda dvi naujos trasos, o etapų skaičius nuo šešių išaugo iki aštuonių. Be to, dar daugiau intrigos pirmenybėms įneš sprendimas visus etapus padaryti įskaitinius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Sezono pradžia dalyviams žada būti gana įtempta, mat jau gegužės mėnesį teks lenktyniauti net tris kartus. Pirmasis etapas numatytas gegužės 5-ą dieną. Jis įvyks naujoje ir iki šiol šių pirmenybių dalyvių nebandytoje Daugpilio trasoje, kaimyninėje Latvijoje. Vos po savaitės, gegužės 13-ą dieną dalyviai šturmuos Rokiškio rajone esančią Bajorų autokroso trasą.

Po du savaitgalius iš eilės įvyksiančių etapų sportininkai turės dvi laisvas savaites, per kurias turės pašalinti pirmuosius gedimus ar užglaistyti kovos randus ant bolidų kėbulų. Trečiasis etapas bus organizuojamas gegužės 27-ą dieną Joniškio autokroso trasoje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Po šio etapo dalyviai turės šiokią tokią pertrauką ir prie starto vėl susirinks birželio 17-ą dieną. Tądien lenktynininkai varžysis Biržų rajone, Pačeriaukštės autokroso trasoje. Šį trasa daugeliui jau pažįstama. Nors sportininkų ji ir nėra labai mėgstama dėl slidžios ir klampios molio dangos esant šlapiai trasai, tačiau esant sausoms sąlygoms varžytis čia – vienas malonumas.

Penktasis etapas Aukštaitijos-Žiemgalos autokroso dalyvius vėl nuves į Latviją. Liepos 1-ą dieną sportininkai rinksis jau gerai žinomoje trasoje Aknystos mieste. Beje, šioje trasoje pernai atsirado tramplinas, kuris žiūrovams ir fotografams leidžia mėgautis ore skriejančių automobilių akimirkomis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Šeštasis etapas liepos 15-ą dieną įvyks Kupiškio automobilių sporto komplekse. Ši trasa pernai taip pat buvo atnaujinta, tačiau ji autokroso varžybų dalyviams, ko gero, pažįstama daugiausiai, mat čia vyksta daug neįskaitinių varžybų, sezono uždarymo renginių.

Liepą, kaip ir gegužę, taip pat bus surengtos trejos varžybos. Septintam sezono etapui dalyvius pakvies varžybų Ramygalos trasoje organizatoriai. Čia etapas numatytas liepos 29-ą dieną.

Vaido Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Vaido Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Po septintojo etapo, kuomet daugiau ar mažiau bus aiškūs pretendentai į nugalėtojų ir prizininkų gretas, sportininkai turės net dviejų mėnesių pertrauką paatostogauti ir po to pasiruošti finalinei kovai.

Rugsėjo 23-ią dieną paskutinis, finalinis etapas įvyks dar vienoje naujoje trasoje, Pakruojo rajone. Šiuo metu trasos šeimininkai dar tik kuria infrastruktūrą ir formuoja pačią trasą, tačiau tikisi, jog visi darbai iki paskutiniojo etapo bus baigti.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Varžybų akimirka

Jei visgi Pakruojo atstovai dėl biurokratinių ar kitų kliūčių trasos paruošti nespėtų, paskutinį etapą priglausti pasisiūlė varžybų Kupiškyje ir Ramygaloje organizatoriai.

Pirmenybių dalyviai gali būti ramūs, kad bet kuriuo atveju visi aštuoni etapai bus surengti.

Taigi, autokroso varžybų dalyviai ir gerbėjai jau dabar gali savo kalendorius papildyti šiomis aštuoniomis datomis, kadangi intrigos šiame sezone bus tikrai ne mažiau, nei praėjusiame.

2018-ųjų Aukštaitijos-Žiemgalos autokroso pirmenybių kalendorius:

  1. 05.05 – Daugpilis (LV)
  2. 05.13 – Rokiškis
  3. 05.27 – Joniškis
  4. 06.17 – Biržai
  5. 07.01 – Aknysta (LV)
  6. 07.15 – Kupiškis
  7. 07.29 – Ramygala
  8. 09.23 – Pakruojis (rezervinės trasos – Kupiškis, Ramygala)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius