Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurum 1006 km lenktynėse“ – septintasis žiūrovų slalomas

Liepos 13-16 dienomis Palangoje vyks prestižinis automobilių sporto renginys Rytų Europos šalyse – VšĮ „Promo Events“ nuo 2000-ųjų be pertraukų rengiamos „Aurum 1006 km lenktynės“, rašoma pranešime.
Žiūrovų slalomas
Žiūrovų slalomas / Algimanto Brazaičio nuotr.

Jas lydinčių kitų varžybų ir įvairų atrakcijų puokštėje deramą vietą spėjo išsikovoti ir žiūrovų slalomo varžybos, kurios šiemet bus surengtos jau septintąjį kartą.

„Dar braižydami būsimųjų, šalies automobilių sportą išgarsinusių ilgų nuotolių lenktynių kontūrus, stengėmės, kad jos tenkintų ne tik sportininkų, bet ir į renginį atvykstančių žiūrovų, net ir nelabai besidominčių didžiuoju sportu, interesus, – sako pagrindinis „Aurum 1006 km lenktynių“ organizatorius Darius Jonušis. – Džiaugiuosi, kad renginio programoje prigijo ir tapo tradicinėmis žiūrovų slalomo varžybos. Juk dažnas lietuvis nors kartą svajoja atsidurti lenktynininko kailyje!“

Ir šiemet žiūrovų slalome galima dalyvauti su bet kokiu techninius reikalavimus atitinkančiu automobiliu, o trasą nedraudžiama įveikti tiek kartų, kiek norima.

Pasak šių varžybų organizatoriaus, Vilniaus miesto sportinio vairavimo centro vadovo Andrejaus Savčenko, žiūrovų slalomo varžybos – tai pirmoji pakopa jei ne į sportininko kelią, tai į geresnį automobilio valdymą net ir kritinėse situacijose – tikrai.

„Kartu su man jau ne pirmus metus talkinančia vairavimo instruktore Olga Židovlenkova ir kitais slalomo varžybas aptarnaujančios komandos nariais po kiekvieno važiavimo žiūrovui kantriai paaiškiname pagrindines jo klaidas, kurias būtina taisyti, nurodome kaip teisingai rinktis trajektorijas, kur stabdyti, o kur galima būtų labiau paspausti akceleratoriaus pedalą, – sako A. Savčenko. – Matyt, žiūrovai tą informaciją vertina, nes kasmet pastebime vis daugiau nuolatinių šių reikalingų varžybų dalyvių“.

Kaip ir anksčiau, taip ir šiemet, septintojo žiūrovų slalomo dalyviai rungsis trijose grupėse pagal automobilio pavaros tipą: varomi priekiniais ratais (FWD), galiniais (RWD) ir visais keturiais (AWD). Atskiroje klasėje varžysis ir moterys.

Greičiausieji išsiveš krūvą rėmėjų prizų ir bus pagerbti didžiojoje „Aurum 1006 km lenktynių“ scenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius