-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Aurum 1006 km lenktynių“ rengėjai dėl koronaviruso keis scenarijų

Jau du dešimtmečiai, kai Palangoje vidurvasarį vyksta didžiausiu automobilių sporto renginiu Baltijos šalyse tituluojamos „Aurum 1006 km lenktynės“. Organizatoriai žada, kad lenktynės įvyks ir šiemet, tradiciniu laiku.
„Aurum 1006 km lenktynės“
„Aurum 1006 km lenktynės“ / Lenktynių organizatorių nuotr.

Lenktynes rengianti VšĮ „Promo Events“ ir šiemet nelinkusi laužyti nusistovėjusių ilgamečių tradicijų ir kupina ryžto į daugelio pamėgtą greičio festivalį pakviesti kaip ir numatyta, liepos 15-18 dienomis, rašoma pranešime.

„Lenktynių datą ir renginio organizavimo klausimus neseniai plačiai aptarėme su Palangos miesto savivaldybe. Džiaugiuosi, kad ir savivaldybė, ir įvairių kurorto organizacijų vadovai pritaria, kad lenktynės būtų organizuojamos liepos viduryje ir užtikrina padarysiantys viską, kad renginys ir jo dalyviai būtų saugūs“, – lenktynių spaudos centrui sakė pagrindinis jų organizatorius Darius Jonušis.

„Didelį populiarumą įgijusios „Aurum 1006 km lenktynės“ – tai ne vien azartiškas, daug adrenalino teikiantis sporto renginys. Tai kartu ir ilgametė Palangos tradicija bei didelė šventė kurorte“, – sako Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

„Tradicinės „Aurum 1006 km lenktynės“ visada laukiamos ir kurorto verslininkų, – tvirtina Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė. – Jau savaitė, kai kurorto viešbučiai gavo leidimą atverti duris, o nuo šio pirmadienio ir restoranai, kavinės bei kitos maitinimo įstaigos iš terasų lankytojus jau kviečia ir į vidų. Birželį išnaudosime kaip kruopštesnio pasiruošimo vasaros sezonui etapą, o jau liepą, tikiuosi, dirbsime pasiraitoję rankoves ir sudarysime visas sąlygas šių lenktynių dalyviams, sportininkams bei žiūrovams, kad iš Palangos, kaip ir anksčiau, jie išsivežtų kuo geriausius prisiminimus“.

I.Valaitienė palaiko renginio organizatorių iniciatyvą nekeisti lenktynių datos ir pamėgtą greičio festivalį rengti liepos viduryje.

„Kuo anksčiau bus priimtas galutinis sprendimas, tuo geriau bus ne tik lenktynininkams, bet ir juos visus aptarnaujančiam personalui, ne išimtis ir mums“, – sako Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė.

Iš tiesų lenktynių dienomis iš anksto nerezervavus paprastai labai sunku būna kurorte rasti nakvynę ar vietą kavinėje, pramogų centre, kempinge.

Lenktynės bus sunkesnės organizatoriams

„Suprantu, jog šiemetinės, trečiąjį dešimtmetį pradedančios lenktynės dėl visiems suprantamų priežasčių mums, jų organizatoriams, bus gerokai sunkesnės, nei įvykusios anksčiau, – sako D.Jonušis. – Ir ne vien finansine bei organizacine prasmėmis“.

Pasak D.Jonušio, dalis šiemet vyksiančių lenktynių formato dėl objektyvių priežasčių neišvengiamai keisis.

Jei virusas neatleis pilnai savo gniaužtų, galvojama atsisakyti itin didelę minią žiūrovų sutraukiančių sprinto lenktynių Vytauto gatvėje, planuojama keisti ir tradicinio lenktynininkų parado formatą, koncertus ir kitus lenktynių festivalį lydinčius renginius, visų pirma ribojant jų masiškumą.

Organizatoriai peržiūrės ir žiūrovų zonas, galbūt net bus priversti dalinai riboti sporto aistruolių patekimą į kai kurias iš jų.

„Laiko dar yra, tad nepaisant kai kurių iškilusių problemų spėsime atlikti visus pasirengimo darbus, kad „Aurum 1006 km lenktynės“ Palangoje įvyktų kaip ir numatyta, liepos 15-18 dienomis, – sako D.Jonušis. – Optimizmo suteikia ne tik sėkmingos šalies institucijų pastangos įveikiant užklupusią negandą, bet ir tai, kad pamažu atkeliami vartai vis didesnei daliai renginių, tarp jų – šalies futbolo čempionatui.

Lenktynių organizatorius viltingai nuteikia ne tik jų pastangas visapusiškai palaikantys kurorto šeimininkai, bet ir patys sportininkai bei renginio pasiilgę žiūrovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius