Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aurum 1006 km lenktynių“ treniruotes atvėsino lietus

Iškart po Palangoje įvykusio devynioliktųjų, nuo pat 2000-ųjų be pertraukų rengiamų „Aurum 1006 km lenktynių“ atidarymo visas veiksmas persikėlė į laikinąją lenktynių trasą šalia Vydmantų sankryžos, teigiama pranešime žiniasklaidai. Jei vidurdienį kepino saulė ir prakaito lašą braukė visi, varop Palangoje atvėso ir lengvas lietus į treniruotes atvažiavusius sportininkus privertė susikaupti.
Treniruočių akimirka
Treniruočių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tiesa, pirmieji lenktynių trasą išbandė ištaigingųjų „Porsche“ vairuotojai, savo automobilius į ją išvairavę dar tada, kai Vytauto gatvėje gaudė galingų bolidų varikliai ten vykusiose dinamiškose „Dynami:t Super sprint“ lenktynėse.

Parodyti savo automobilius kolegoms klubiečiams ir žiūrovams „Porsche“ savininkai į 1006 km lenktynes atvyksta kasmet. Šiemet „Porsche klubo Lietuva“ nariai pirmieji surengė parodomąjį važiavimą, o rytoj, liepos 20-ąją, 15.10 val. žiūrovai galės išvysti dar vieną šio klubo narių pasirodymą.

Ketvirtadienio popietę atvėrė duris ir „Hankook Juta slalomo“ trasa, kurioje savo įgūdžius gali pademonstruoti visi norintys. Ne tik pasitikrinti savo sugebėjimus meistriškai valdyti automobilį, bet ir laimėti solidžių ir labai praktiškų prizų.

Po pietų prasidėjo ir treniruotės, kurių labiausiai laukė tiek patys sportininkai, tiek komandų vadovai bei mechanikai.

Visos 38 komandos, suskirstytos į dvi grupes, turėjo progą po du kartus išvairuoti savo techniką į lenktynių trasą.

Natūralu, kad pirmuosiuose bandymuose nesistengta parodyti geriausiųjų laikų.

„Šiandien – kiti tikslai, kita strategija. Slėpti nebebus ko rytoj, kai artės kvalifikacinės varžybos, lemsiančios starto poziciją šeštadienio „Aurum 1006 km lenktynėse“, – taip ar panašiai kalbėjo daugelis sportininkų.

Visgi greičiausi laikai jau įrašyti. Lenktynių ratą greičiausiai įveikė Džiugas Tovilavičius iš „Skuba Racing Team“. Jo laikas – 1 min. 17.066 sek.

Antras po D.Tovilavičiaus – Jonas Karklys iš „Circle K milesPlus Racing Team“ komandos. Jo laikas – 1 min. 18.731 sek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius