Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ prie starto linijos stos rekordinis dalyvių skaičius

Jau trečiadienį į Tauragę suvažiuos beveik septynios dešimtys sportinių bekelės transporto priemonių. Liepos 30-tą dieną čia prasidės ir rugpjūčio 1-ąją finišuos lietuviškasis Dakaras, bekelės lenktynės šalies pasieniu – „Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“.
„Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ – didelis iššūkis
„Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ – didelis iššūkis / Organizatorių nuotr.

Iš viso į varžybas užsiregistravo 66 komandos, tarp kurių gausu ir Dakare važiavusios technikos bei jį įveikusių sportininkų. Tai – absoliutus rekordas per 10 metų trunkančią „Perimetro“ istoriją.

„Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ – didelis iššūkis tiek dalyviams, tiek jų technikai. Šios lenktynės trunka 60 valandų ir per tą laiką „Adventure“ įskaitos dalyviams reikia bekele apvažiuoti visą Lietuvos Respubliką perimetru. Iš viso – beveik 2 000 km. Sportininkams per tą patį laiką reikės įveikti beveik 400 km sudėtingų ralio reido greičio ruožų skirtinguose Lietuvos regionuose. Tai išskirtinės lenktynės Baltijos šalyse, kurių iššūkį drįsta priimti toli gražu ne kiekvienas sportininkas. Tačiau 66 užsiregistravę dalyviai į jubiliejinį, 10-ąjį „Perimetrą“ stebina net ir patį jo organizatorių.

„Tai yra absoliutus dalyvių rekordas. Aš jiems visiems noriu padėkoti, kad tiki tuo ką mes darome, bet vienareikšmiškai dėl to jaučiu žvėrišką atsakomybę. Žinot, kuo didesnis turgus, tuo daugiau reikalų, - nusišypso „Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetras“ organizatorius Gediminas Grigaitis. – Be abejo, labai džiugu, kad renginys taip auga, pasitikėjimas kiekvienam žmogui turi daug reikšmės ir mus tai motyvuoja tobulėti, ieškoti, kaip ištaisyti klaidas ir augti toliau“.

Lietuviškuoju Dakaru vadinamas maratonas pritraukė ir tikrojo Dakaro dalyvių. Apie savo dalyvavimą jau gana senai paskelbė greičiausias Lietuvis su motociklu Dakare Arūnas Gelažninkas. Tačiau jis „Perimetre“ turės dar vieną labai greitą varžovą: „Enduro“ įskaitoje „Husqvuarna“ motociklu lenktyniaus ir sportininkas iš Lenkijos Maciek Giemza, kuris šių metų Dakaro ralyje užėmė 17-ą vietą. Savo jėgas lietuviškuose miškuose motociklu išbandys ir svečias iš Suomijos Reijo Karppinen. Iš viso prie starto linijos stos 18-ą motociklų.

Greičio ruožuose žiūrovai galės išvysti ir 16 automobilių, tarp kurių bus technikos, važiavusios Dakaro ralyje. Vienas iš favoritų – Vaidotas Paškevičius lenktyniaus su buvusia Vaidoto Žalos „Bitute“ – dyzeliniu „Seat Leon Dakar“ prototipu, kurį Lietuvoje sukūrė žymus konstruktorius Darius Biesevičius.

Latvis Toms Brants atvažiuos lenktyniauti su latvišku, specialiai Dakarui Andrio Dambio sukurtu „OScar“ bolidu. Įdomų eksponatą vairuos ir Justinas Putys: tai „Mitsubishi Pajero Evolution“, retas sportinis visureigis, pagamintas homologacijos tikslais, kad „Mitsubishi“ galėtų lenktyniauti Dakaro T2 klasėje. Jų pagaminta apie 2 500 vienetų, ir šiem modeliai su 3,5 litro V6 varikliais, pasiekiančiais 275 AG ne ką lėtesni nei klasikinio ralio automobiliai. Tik „Pajero“ pravažumas geresnis.

Kaip ir tikrame Dakare, taip ir lietuviškame atitikmenyje populiarėja keturačių bei dviviečių bagių SxS klasės. Pastarojoje pernai važiavo tik vienas dalyvis, šiemet jų bus jau 8. Keturi dalyviai važiuos ATV įskaitoje.

Gausiausia – „Adventure“ įskaita, kurioje bus net 20 visureigių. Jie važiuos orientaciniais ruožais palei pat pasienį aplink visą Lietuvą. Jiems teks įveikti didžiausią atstumą, beveik 2 000 km bekele. Ir tam bus skirta vos 60 valandų.

Jau rytoj, trečiadienį, visus dalyvius bus galima pamatyti „Autoaibė Lithuanian Baja – Perimetro 2020“ mieste – Tauragėje. 18:30 senajame Tauragės hipodrome prasidės maratono prologas, visi dalyviai važiuos vieną greičio ruožą.

Didžioji kelionė Lietuvos perimetru prasidės liepos 30 dieną, ankstų ketvirtadienio rytą prie Rambyno. „Adventure“ klasės dalyviai išvažiuos link pajūrio, apvažiavę šalį pagal laikrodžio rodyklę į Rambyną jie grįš rugpjūčio 1-ą dieną.

Sportininkai ketvirtadienį išjudės į pirmąjį greičio ruožą prie Kapčiamiesčio. Toliau jie lenktyniaus Druskininkų ir Tauragės apylinkėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius