Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 22 /16:17

„Autoplius Fast Lap“: paviešintas A.Vėbros ir T.Petronio avarijos vaizdo įrašas

Gegužės 21-22 dienomis jau aštuntus metus iš eilės vyksta „Autoplius Fast Lap“ lenktynės. Varžybų etapas Kačerginėje suburia ne tik lenktynininkus ir varžybų mėgėjus. Gausybė pramogų, modifikuotų automobilių parodos, drifto pasirodymai, kaitina susirinkusiųjų kraują.

Varžyboms duotas startas

94 varžybų dalyviai, kaip ir kiekvienais metais, varžysis dėl greičiausio rato atlikimo laiko, o taip pat lenktyniaus „Wolf race“ lenktynėse, kurių metu pravažiavę 8 Kačerginės Nemuno trasos ratus, išsiaiškins greičiausiąjį kiekvienoje grupėje.

Pirmąją varžybų dieną netrūko staigmenų. Dalyviams gedo technika, o vienas geriausių šalies lenktynininkų Dainius Matijošaitis buvo priverstas baigti lenktynes.

Kaip vėliau paaiškino pats Dainius, garsaus pokštelėjimo šaltinis trasoje buvo tepalo siurblys: „Mes jau su juo vargstame trečia diena – jis vis užstriginėja. Trečiadienį užstrigo, bet radę bėdą ją ištaisėm, penktadienį vos neužsidegiau jam vėl užstrigus. Atrodė, kad vėl sutvarkėm bėdą, bet pasirodo, viename siurblyje buvo dvi bėdos, o mes pastoviai tvarkėme tik vieną“, – paaiškino D.Matijošaitis.

Antroje lenktynių dienoje D.Matijošaitis tikina, kad nepasirodys: „Reikia daug tvarkyti automobilį, išimti variklį ir pan.“, – apmaudo neslepia lenktynininkas.

Kaip anksčiau ir buvo prognozuota, trasos važiavimo rekordas buvo pagerintas. Vienintelis klausimas buvo, kas jį pagerins, o pirma lenktynių diena parodė, kad greičiausias buvo greičiausiu Lietuvos odontologu vadinamas Jonas Poškus, kuris Kačerginės Nemuno trasos ratą įveikė per 1:13:315.

Netradicinių automobilių paroda

Kaip ir kiekvienas metais, taip ir šiais, lenktynių festivalyje „Autoplius Fast Lap“, etape Kačeginėje, vietą atranda ir netradicinių, patobulintų automobilių savininkai.

„Stance“ stiliaus idėja paprasta – automobilis turi būti priplotas prie žemės, apautas dideliais ratlankiais. Automobilyje neturėtų būti neoriginalių išorės dalių, geriausia apsiriboti taip vadinamomis OEM dalimis – tik automobilio gamykloje gamintomis išorės detalėmis.

Taip pat nedera pamiršti ir automobilio salono. Ne vienas vairuotojas sutiks, kad vairuoti automobilį, kurio salonas švarus – vienas malonumas. „Stance“ stiliaus atstovai to niekada nepamiršta, dažno automobilis būna apsiūtas aukštos kokybės oda, turi daug kitų privalumų – šildomas sėdynes, multimedijos ekraną, garso sistemą, o prietaisų skydelyje nedega klaidas identifikuojančios ikonos.

Neatsiejama „Stance“ stiliaus dalis – išsiskirianti automobilio spalva. Dažnas nebijo kardinaliai pakeisti automobilio spalvos, pasitelkdamas visą savo fantaziją ir renkasi spalvą iš bet kokio galimo spalvų spektro. Nuo vientisos spalvos automobilio, iki įvairiais raštais išmarginto automobilio.

Duotas startas „Wolf race“ lenktynėms

12:45 varžybų organizatoriai davė startą aštuonių ratų lenktynių rungčiai „Wolf race“.

Pirmieji į trasą išvažiavo R1600 ir R2000 klasių automobiliai. Šie automobiliai varomi varikliais, kurių darbiniai tūriai yra nuo 1,6 iki 2 litrų

„Wolf race“ varžybų metu susidūrė du automobiliai. Į piloto Tado Petronio bolidą rėžėsi kitas lenktynininkas Antanas Vėbra. Tado Petronio pilotuojamas „Subaru Impreza“ vertėsi kūliais ir pastarajam lenktynininkui varžybos baigėsi ant automobilių tralo.

Vieta ne tik lenktyniniams bolidams

„Autoplius Fast Lap“ lenktynių teritorijoje vietą atranda ne tik lenktynininkai su savo bolidais. Trasoje blizga ir žiūrovų dėmesį patraukia išskirtiniai automobiliai - BMW M4, M5, „Porsche“, „Lamborghini“ ir kitos egzotinės mašinos.

VIDEO: Išskirtiniai automobiliai „Autoplius Fast Lap“ etape Kačerginėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius