-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Autoplius Fast Lap“ žiūrovus džiugins visą savaitgalį

„Autoplius Fast Lap” kiekvienais metais lenktynininkus ir žiūrovus stebina ne tik naujomis rungtimis, tačiau ir veiksmu už įkaitusio asfalto ribų. Šiais metais taip pat – gegužės 21-22 dienomis organizatoriai kartelę kels į stratosferą: žada ilgiau truksiančias lenktynes, naktines ir dienines šonaslydžio varžybas, dar daugiau pramogų žiūrovams.
„Autoplius Fast Lap“ lenktynių akimirka
„Autoplius Fast Lap“ lenktynių akimirka / Algirdo Venskaus/„Autoplius Fast Lap“ nuotr.

Populiariausia Lietuvoje žiedinių lenktynių serija pastaraisiais metais susiduria su milžinišku sportininkų ir mėgėjų susidomėjimu. Šiemet, jau tradiciškai, „Time Attack“ greičiausio rato varžybos vyks net dvi dienas. Pirmąją dieną iki 130 sportininkų ir mėgėjų stengsis pademonstruoti geriausius savo laikus, kad patektų tarp 90 geriausiųjų ir sekmadienį – didžiąją lenktynių dieną – galėtų siekti vietos ant nugalėtojų pakylos.

Būtent gegužės 22-oji labiausiai įkaitins „Nemuno žiedo“ asfaltą. „Time Attack“ finale pilotai žada nuo savo kvalifikacinių laikų skusti net tūkstantąsias sekundės dalis, todėl jų laukia tikra preciziškumo ir susikaupimo diena.

Bet kaip visada daugiausiai emocijų, suspaustų kumščių ir balso stygų tądien pareikalaus azartiškos „Wolf Race“ lenktynės, kur 500 AG pasiekiantys triukšmingi bolidai jau nieko nebestebina. 50 sportininkų dėl pergalės kovoja veidrodėlis į veidrodėlį, mat šiose lenktynėse svarbiausias iš visų faktorių – finišuoti pirmam.

Algirdo Venskaus/„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Autoplius Fast Lap“ „Šerykla“
Algirdo Venskaus/„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Autoplius Fast Lap“ „Šerykla“

Atgaivintos naktinio „drifto“ tradicijos

„Drifto“ mėgėjai liks patenkinti, nes triukai vyks tiek pagrindinėje trasoje, tiek išskirtinai šonaslydžiui dedikuotoje „Šerykloje“, kur šeštadienio naktinio „drifto“ sesija bus surengta pirmą kartą „Autoplius Fast Lap“ istorijoje.

Tuo tarpu sekmadienį – pagrindinę lenktynių dieną – „Nemuno žiedo“ trasą raižys tokie profesionalai kaip Ignas Daunoravičius, Evaldas Kovalenka ir Mantas Kulvinskas. Jie taip pat užklys ir į „Šeryklą“, kur geriausius pasirodymus kartu su jais užtikrins Norbertas „Norbe“ Daunoravičius, „Team Beat“ komanda ir merginos „drifterės“.

Siurprizai čia nesibaigs, mat čia pat pasirodys pasaulyje pripažinto motociklų triukų meistro Aro Gibiežos išrinktoji Kotryna Kniežaitė. Kartu su dviem merginom „stadydamos skersą“ mėlynais padangų dūmais pavers mitus, kad švelnioji lytis lygiai tokia pati švelni ir už vairo.

Kai virš Kačerginės šeštadienį stos naktis, šonaslydininkai ir „Autoplius Fast Lap” organizatoriai žada surengti tikrą šamanų naktį. „Šerykla“ bus nutvieksta specialiu apšvietimu , tikimasi, kad ir patys pilotai papuoš savo bolidus įmantriu apšvietimu.

Veiksmo už trasos netrūks

Tuo tarpu išskirtinių ir antram blizgančiam gyvenimui prikeltų automobilių mėgėjai liks maloniai nustebinti. „Show Off“ ir „Low Parking“ aikštelėse rinksis restauruoti ar įspūdingai modifikuoti ratuočiai. Vienoje vietoje bus galima išvysti geriausiai ką gali pasiūlyti Lietuvos automobilių entuziastų kultūra, mat visi dalyviai bus kruopščiai atrinkti.

Kirilo Judakovo/„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Autoplius Fast Lap“ išskirtinių automobilių aikštelė
Kirilo Judakovo/„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Autoplius Fast Lap“ išskirtinių automobilių aikštelė

„Nemuno žiedo“ trasoje ir jos prieigose bus įrengtos net trys scenos. Dalyvių zonoje esanti pagrindinė scena, „Ažuolo“ reivo zona ir „Šeryklos bardakas“. Tai yra pirmas kartas „Autoplius Fast Lap” istorijoje, kai šalia lentynių vykstantiems renginiams skiriamas toks dėmesys.

Kiekviena zona ir scena turės savo didžėjus – pagrindinėje scenoje plokšteles suks ir ritmais dalinsis „DJ JackMan“, „DJ Swix“ ir „Me Cool“. Čia tvarka palaikys ir renginio programą ves Mantas Kuzmarskis ir Darius Simutis. „Ąžuolo“ reivo zonoje trankią nuotaiką užtikrins „DJ Simas“ iš „Rich Space Pilot Club“, atsmosferą palaikys, ves loterijas ir dalins prizus Modestas Rembo Švoba ir jo kolega Matas. Tuo tarpu šerykloje užvedančius ritmus valdys „Monster Energy DJ“ komanda.

Taip pat, „Ąžuolo“ posūkio žiūrovų zonoje „Monster Energy“ pasiūlys jėgas išbandyti kompiuteriniuose žaidimuose ir specialiame lenktynių simuliatoriuje, kuris įrengtas realiame automobilyje. Stengtis bus dėl ko, nes sekmadienio žaidimo nugalėtojas laimės bilietus į Pasaulio ralio-kroso čempionato etapą, kuris vyks Rygoje.

Dar daugiau pramogų žiūrovams

Prie trasos veiks „Easy Drift“ aikštelė. Čia plastikinėmis padangomis pakaustytas „Toyota Yaris“ šonu slys taip pat sklandžiai kaip galiniais ratais varomi „drifto“ bolidai. Žiūrovai visą „Šerykloje“ akimis sukauptą patirtį galės panaudoti šioje aikštelėje, nes „Yaris“ slysta šonu net ir nedideliu greičiu.

Algirdo Venskaus/„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Autoplius Fast Lap“ gyvenimas už trasos ribų
Algirdo Venskaus/„Autoplius Fast Lap“ nuotr./„Autoplius Fast Lap“ gyvenimas už trasos ribų

Kaip ir kiekvienais metais įsikurs prekeivių kampelis. Čia lankytojai galės įsigyti įvairios atributikos savo automobiliams ir ne tik. Tarp pardavėjų bus galima rasti „Autoplius Fast Lap” trofėjų gamintojus „Commune DIY“, lipdukų kūrėjus iš „Sticky.lt“ ir žinoma pasiruoši madingiausiam sezonui su „Fast Lap“ bliuzonais.

Aštriausius pojūčius žiūrovams užtikrins „Race Taxi“ su itin pedantiškai paruoštu BMW E46 M3. Jį vairuos kartingų pasaulio čempionato finalo dalyvis bei Baltijos šalių žiedinių lenktynių prizininkas Tomas Jurevičius. Keleivis ne tik sėdės šalia, lekiant lenktyniniu 340 AG bavaru, bet ir mikrofono bei ausinių pagalba šalme nuolat palaikys ryšį su vairuotoju.

Prašymas žiūrovams

Kauno rajono viešosios policijos skyrius perspėja, kad kelyje link „Nemuno žiedo“ yra vykdomi intensyvūs kelio remonto darbai. Dėl to gali kilti eismo sutrikimų, todėl žiūrovams ir dalyviams patariame iš anksto suplanuoti kelionę, pasikaustyti kantrybe ir vadovautis apylankos ženklais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius