-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Autoplius.lt Fast Lap“ dalyviai išsidalijo pozicijas lenktynėms

Pirmojo šių metų „Autoplius.lt Fast Lap“ etapo dalyviai kvalifikacijoje išsidalino pozicijas šeštadienio lenktynėms. Jau aiškūs teoriniai lyderiai „Night Race“ lenktynėse, „Race“ važiavimuose ir Lenkijos čempionato lenktynių važiavimuose, rašoma pranešime.
„Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynės
„Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynės / Organizatorių nuotr.

Naktiniai važiavimai „Night Race“

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamose naktinėse ilgų distancijų lenktynėse dalyviai šeštadienį startuos vos tik saulė nusileis. Kvalifikacijos važiavimuose jie išbandė ką reiškia „Nemuno žiedu“ važiuoti tamsose. Gelbėjo ant bolidų sumontuoti papildomi žibintai, o teisėjams stebėti dalyvius padėjo tamsoje šviečiantys startiniai numeriai.

Lenktynėse pirmi startuos „Tauras Racing“ komandos nariai – lenktynininkas Tauras Tunyla su komandos „Volkswagen Scirocco GT24“ automobiliu kvalifikacijoje ratą įveikė per 1:22.271 ir buvo pimas. Už jų – „Greičio svajonės“ komanda iš Panevėžio su „Audi S4“. Treti – „Hermitrans“ ekipa su „BMW M3“.

Lenktynių trasa buvo ir tamsi, ir šlapia. „Tauras Team“ komandai šlapia danga tiko, ypač vertinant tai, jog jų automobilis yra pritaikytas ilgų distancijų lenktynėms ir yra varomas priekiniais ratais.

„Race“ lenktynės

Pirmojo Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etapo lenktynės taip pat turi aiškią prognozę. Kvalifikacijoje visos keturios klasės pasidalino startines pozicijas.

Greičiausioje R3000+ klasėje (automobiliai su didesnio nei 3.0 litrų tūrio varikliais) niekas nepavijo Arūno Gečiausko. Jo „Mitsubishi Lancer Evo“ ratą įveikė per 1:14.240 ir šeštadienį startavo pirmas.

R3000 klasėje (iki 3.0 litrų tūrio) pirmas startavo Mantas Matukaitis su 3 serijos BMW. Jo laikas – 1:19.009.

R2000 klasėje kaip visada įtempta kova vyko tarp trijų „Honda Civic“ vairuotojų – Karolio Gedgaudo, Juliaus Skirmanto ir Edvino Mardoso. Jų rato įveikimo laikai tilpo į vieną sekundę, bet tai jau nieko nestebina – šis trejetukas ne pirmą sezoną važiuoja puikias lenktynes.

R1600 klasėje pirmas Richardas Martinkevičius, jo laikas 1:23.016. Organizatoriai primena, kad dvi pastarosios klasės „Race“ važiavimuose lenktyniauja kartu.

Visas šeštadienis

Šeštadienį „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynės prasidės greičiausio rato „Time Attack“ važiavimais. Juose žiūrovai lauks naujojo trasos rekordo – šiuo metu galioja praėjusiame sezone Dainiaus Matijošaičio parodytas 1:10,126. Šeštadienį šis prieš kelias dienas tėčiu tapęs lenktynininkas nedalyvaus, o į jo laiką kęsinasi Arūnas Gečiauskas.

Antroje dalyje vyks „Race“ važiavimai – atskyrus galingiausias klases į atskiras grupes jų bus net šeši. Pirmose trijose dalyviai startuos iš kvalifikacijoje iškovotų pozicijų, o antrose – pirmąjį dešimtuką apvertus aukštyn kojom.

Atskiroje trasos vietoje vyks semi-pro lygos drifto lenktynės, vėliau – ir naktiniai drifto važiavimai.

Ir, be abejo, didelio dalyvių susidomėjimo sulaukusios „Night Race“ lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius