Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autosporto komanda „Kamaz Master“ – ant prarajos: ėmėsi kraštutinių priemonių

Su dideliais finansiniais sunkumais dėl įvestų finansinių sankcijų susiduriantis Rusijos sunkvežimių gamintojas „Kamaz“ nebegali skirti didžiulio biudžeto savo dykumų ralio komandai „Kamaz Master“. Ji iki šiol yra 19 kartų laimėjusi Dakaro ralį.
Sunkvežimių klasė, Kamaz-Master komanda, Andrejus Karginovas
Sunkvežimių klasė, Kamaz-Master komanda, Andrejus Karginovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje ir ES bei JAV įvedus ekonomines sankcijas, šalies agresorės automobilių pramonė subyrėjo kaip kortų kaladė.

Tokio likimo neišvengė ir „Kamaz“ gamykla Neberežnyjie Čelnuose (Tatarstano autonominė respublika). Nors Rusijos propaganda gyrėsi, kad šis „rusiškas sunkvežimis“ atitinka pasaulinius standartus, paaiškėjo, kad pasaulinio lygio yra tik atsarginės dalys, kurias „Kamaz“ importuoja iš kitų Vakarų Europos gamintojų. Šiuo metu pati gamykla gali pagaminti tik 1976 m. modelio sunkvežimius.

Tačiau grįžkime prie Dakaro reikalų. 2023 m. Dakaro ralį „Kamaz Master“ komanda matys kaip savo ausis. Ir štai dėl kokių priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius