Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarija, apvertusi aukštyn kojomis „Formulės 1“ lyderių planus: ko nepasidalijo „Toro Rosso“ pilotai?

Praėjusio sekmadienio „Formulės 1“ lenktynės susiklostė visiškai neprognozuojamai. Daugelis tikėjosi lyderių – „Ferrari“ ir „Mercedes“ pilotų dvikovos ir diskutavo, ar komandos laikysis vieno sustojimo taktikos, ar ratus keis du kartus.
Avarija, pakeitusi lenktynių eigą
Avarija, pakeitusi lenktynių eigą

„Formulė 1“ Kinijoje: puikus Valtteri Botto startas

Nežinia kuo viskas būtų pasibaigę: tikėtina, kad kvalifikaciją užtikrintai laimėjusį S.Vettelį („Ferrari“) būtų aplenkęs V.Bottas („Mercedes“). Nes suomis važiavo labai stabiliai ir protingai. Ko vertas jo šuolis iš trečios į antrą vietą jau pačiame starte!

Vėliau, S.Vetteliui keičiant padangas, „Ferrari“ pritrūko tik sekundės – vokietis nespėjo į trasą grįžti prie V.Bottą ir „Mercedes“ viltys iškovoti pirmąją vietą buvo atsigavusios. Bet neilgam. Nes „Mercedes“ ir „Ferrari“ komandų strategams pritrūko išmonės.

Smulki „Torro Rosso“ pilotų avarija, regis, nieko neturėjo lemti – jie nesutrukdė nė vienam iš lyderių. Tačiau tuo žaibiškai pasinaudojo „Red Bull“ – staigiai pakeitė abiejų pilotų vidutinio minkštumo (baltas) padangas minkštomis geltonomis.

Tokiu „naujų padangų“ pranašumu puikiai pasinaudojo abu redbuliai. Tačiau australas Danielis Ricciardo buvo ypatingai agresyvus – lenkė vieną paskui kitą ir „Ferrari“, ir „Mercedes“ pilotus.

Baigiantis lenktynėms nekilo klausimų, kas užims pirmąją vietą.

Kodėl susidūrė „Toro Rosso“ lenktynininkai

Tuo tarpu daugeliui kilo klausimų, kas iš tikrųjų nutiko „Toro Rosso“ pilotams Pierre'ui Gasly ir Brendonui Hartley?

Juk ši smulki avarija visiškai pakeitė lenktynių eigą.

P.Gasly vėliau už šį susidūrimą gavo 10 sek. baudą. Tai nejaugi jis buvo toks nekantrus, kad posūkyje žūtbūt norėjo aplenkti komandos draugą? Tačiau, kaip rašo ESPN, dėl avarijos kaltas elementarus komandos nesusikalbėjimas.

Pats Pierre'as, važiavęs šviežiomis padangomis ir didinęs tempą tvirtino gavęs radijo ryšiu komandos patikinimą, kad Brendonas jį posūkyje praleis tiesiosios gale. Todėl posūkyje draugą bandė lenkti vidine trajektorija. Tačiau B.Hartley važiavo įprasta trajektorija, nesitraukė. Tad gavo smūgį į šoną.

Jaunasis P.Gasly tviritna, kad dar prieš lenktynes buvo sutaręs su komandos draugu, kad, esant reikalui, vienas kitą praleis 14-ajame posūkyje. Lenktynių pradžioje Pierre'as taip ir pasielgė, o, pasikeitęs ratus, norėjo grįžti į aukštesnę poziciją. Taigi, apibendrinant situaciją, galima sakyti, kad pilotai nesusišnekėjo.

Taip atrodo svarbiausios lenktynių Šanchajuje akimirkos, sudėtos į 60 sek.:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius