Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarijų gausa F-1 Azerbaidžano kvalifikacijoje ir „Ferrari“ džiaugsmas

Šeštojo „Formulės 1“ etapo – „Azerbaidžano Grand Prix“ – kvalifikacijoje lenktynininkus pasitiko nuo Kaspijos jūros pusės pučiantis vėjas ir spiginanti saulė. Avarijomis pažymėtoje permainingoje kvalifikacijoje šeštadienį pergalę šventė „Ferrari“ atstovas C.Leclercas. Beje, antrą kartą iš eilės. Ir antrą kartą iš eilės kvalifikacijai pasibaigus avarija.
„Formulės 1“ kvalifikacija Baku prasidėjo keliomis avarijomis
„Formulės 1“ kvalifikacija Baku prasidėjo keliomis avarijomis / „Scanpix“ nuotr.

Q1: avarijos ilgai laukti nereikėjo

Vos sesijai prasidėjus L.Strollas („Aston Martin“) atsitrenkęs į atitvarus nulaužė savo priekinį ratą. Dėl to sesija dar pačioje jos pradžioje buvo sustabdyta.

Tuo pasinaudojo „Williams“, tik paskutinę akimirką spėję sutaisyti G.Russello bolide sugedusią vandens pompą. Pašalinus nelaimėlio bolidą, varžovai netrukus grįžo į trasą. Vos M.Verstappenui užfiksavus greičiausią rikiuotėje ratą vėl įvyko avarija, šįkart bolidą sudaužė jau A.Giovinazzi („Alfa Romeo“), sesija buvo vėl sustabdyta.

Ją pratęsus iniciatyvą netruko perimti greičiausią ratą užfiksavęs L.Hamiltonas (aplenkdamas Verstappeną 0.215 s.), kuris ir užėmė pirmą vietą sesijoje. Trečiasis liko S.Perezas.

Pasibaigus sesijai, šalia bolidus sudaužusių L.Strollo ir A.Giovinazzi būdami lėčiausiais į antrąją kvalifikacijos dalį nepateko dar ir N.Latifi (16 vieta), M.Schumacheris (17 vieta) ir N.Mazepinas (18 vieta).

Šios sesijos metu taisykles pažeidė L.Norrisas. Teisėjams parodžius raudoną vėliavą jis nusižengė taisyklėms iškart negrįždamas į techninio aptarnavimo zoną. Tikėtina, kad po kvalifikacijos jis už tai susilauks sankcijų.

Q2: Danielis Ricciardo nutraukė sesiją avarija

Atlikus greituosius ratus pirmoje antros sesijos dalyje vyravo neįtikėtinai artima kova, pirmavo M. Verstappenas, jį nuo L.Hamiltono skyrė vos 0.005 s., o S.Perezas nuo komandos draugo atsiliko 0.009 s. Ketvirtasis buvo Y.Tsunoda su 0,029 atsilikimu. Antrąją sesiją galutinai nutraukė bolidą paskutinėmis minutėmis sudaužęs Danielis Ricciardo.

Dėl to į trečiąją sesijos dalį nepateko savo laikų finaliniuose greituose ratuose taip ir nespėję pagerinti S.Vettelis (11 pozicija), E.Oconas (12 pozicija), D.Ricciardo (13 pozicija), K.Raikkonenas (14 pozicija) ir G.Russellas (15 pozicija)

Q3: finišas, primenantis Monako GP

Puikų laiką Q2 parodęs Y.Tsunoda pirmą kartą karjeroje pakliuvo į trečią kvalifikacijos dalį, tačiau čia jau laukė „Red Bull“, „Mercedes“ ir „Ferrari“
kova dėl pole pozicijos.

C.Leclercas pasinaudojęs L.Hamiltono sukurtu „oro maišu“ pirmasis užfiksavo greičiausią ratą rikiuotėje. Netrukus V.Bottas padėjo jau pačiam L.Hamiltonui užfiksuoti antrą greičiausią rato įveikimo laiką. Trečiasis prieš visiems grįžtant į techninio aptarnavimo zoną buvo M.Verstappenas. Netrukus į ketvirtąją vietą pakilo puikų greitąjį ratą užfiksavęs P.Gasly, jis šioje trasoje buvo labai greitas. Galiausiai visiems favoritams išvažiavus į trasą finaliniams greitiesiems ratams vėl įvyko avarija. Susidūrė Y.Tsunoda ir C.Sainzas.

Rikiuotė liko nepakitusi, o didžiausias nelaimėlis šioje situacijoje V.Bottas, taip ir likęs dešimtoje pozicijoje.

Atrodo, kad sekmadienį laukia nepakartojamos lenktynės, jų startas – 15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius