Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Čirba apie pirmąjį Baltijos „drifto“ čempionato etapą: sugrįšime į vieną mėgstamiausių trasų

Šį savaitgalį Estijoje prasideda ilgai lauktos Baltijos šalių šonaslydžio čempionato varžybos. „Laitse“ trasoje pasirodys ir Benediktas Čirba bei kiti stipriausi PRO lygos šonaslydininkai iš Lietuvos, rašoma pranešime.
Benediktas Čirba
Benediktas Čirba / Komandos nuotr.
Temos: 1 Driftas

„Laitse“ trasa – viena iš mėgstamiausių B.Čirbos trasų

Pirmasis Baltijos šonaslydžio čempionato etapas vyks Estijoje, „Laitse“ trasoje. Šis etapas ypatingas tuo, kad varžybų trasa yra įsiterpusi į ralio kroso trasą ir turi neįprastą šonaslydžio trasoms reljefą su kalnelių gausa.

Benediktas Čirba dalindamasis komentarais apie artėjančias varžybas neslėpė, kad ši trasa jam – viena iš mėgstamiausių. „Trasa ypatinga savo pasistatymu per kalniuką. Jeigu greičiau atvažiuoji, pakyla galiniai ratai. Ir tai, ne vienintelis kalniukas, kuriais važiuojant automobilis tiesiog atsipalaiduoja“, – pasakojo B. Čirba.

Paskutinį kartą lietuvis šioje trasoje varžėsi 2019 metais. Tą kartą sportininką nuo pergalės skyrė vos vienas laiptelis. Pirmojo finalinio važiavimo metu B. Čirba pradūrė padangą, o antrajame teisėjai tiesiog nebeleido sportininkui startuoti. Etapo nugalėtoju tapo estas – Mikhel Norman Tults. Deja, dėl pandemijos tai buvo ir paskutinis lietuvio pasirodymas šioje trasoje, tad B. Čirba su nekantrumu laukia sugrįžimo į taip pamėgtą „Laitse“ bei tikisi pranokti paskutinio pasirodymo rezultatą.

Laukia sustiprėję konkurentai

Baltijos čempionate kovos virs ne tik tarp jau gerai pažįstamų sportininkų iš Lietuvos, bet ir stiprių konkurentų iš kitų Pabaltijo šalių – Estijos, Latvijos, Suomijos. B. Čirba įvardijo jo nuomone stipriausius oponentus. Tarp jų – estas O. Randalu, kuris šiemet taip pat pasirodys ir Europos čempionate, praėjusių metų Baltijos čempionato nugalėtojas – Nikolass Bertans (Nik Nak) bei anksčiau minėtas M. N. Tults.

„Varžovų bus tikrai daug ir labai stiprių. Kaip ir kiekvienais metais, visi grįš dar labiau sustiprėję, įgiję daugiau patirties. Manau, kad varžybos tikrai nebus lengvos ir reikės maksimalaus susikaupimo bei pasirengimo“, – sakė B. Čirba.

Sugrįžus iš varžybų laiko atokvėpiui nebus

Savaitgalį vyksiančios varžybos pradės nepertraukiamą trijų savaičių maratoną, todėl kad ir kokia varžybų baigtis bebūtų – laiko atokvėpiui nebus. Tiesa, B. Čirba papoilsiauti nespėjo ir po paskutinių varžybų Baltarusijoje. Čia lietuviui koją pakišo su reduktoriumi kilusios problemos, tad sugrįžus į Lietuvą teko kaip mat kibti į darbus.

Pertrauką komanda išnaudojo automobilio atsinaujinimui ir kruopščiam patikrinimui – sutvarkė reduktorių, patikrino greičių dėžę, perrinko pusašius bei įsitikino ar viskas šimtu procentų paruošta sekantiems etapams. „Vos tik grįžę iš Estijos ruošimės „Drift Masters“ varžybų 1-2 etapams, kurie vyks Austrijoje. Pakrauname autobusą, pasitikriname techniką ir siunčiame karavaną tiesiai į Austriją, Laukia ne tik labai sunkus savaitgalis, bet ir trys artimiausios savaitės. Po kiekvienų varžybų turėsime galybes tarpinių pasiruošimo darbų“, – artimiausiais planais dalinosi B. Čirba.

Nepaisant to sportininkas kovoti dėl podiumų grįžta su teigiamu nusiteikimu, naujomis jėgomis ir dar kruopštesniu pasirengimu. Liepos mėnesį B. Čirbos laukia net keturios šonaslydžio varžybos.

VIDEO: Gazas ir Stabdis. Trys įdomūs faktai apie drifto meistrą Benediktą Čirbą: naujas 950 AG BMW Eurofighter, didžiausia avarija ir geltona spalva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius