Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Čirba neišvengė atitvarų, bet „FIA Intercontinental Drifting Cup“ kvalifikacijoje pasirodė puikiai

Šį savaitgalį Latviją drebina pasaulio šonaslydžio čempionatas „FIA Intercontinental Drifting CUP“, kuriame ir daugkartinis Lietuvos čempionas bei Baltijos čempionatų prizininkas Benediktas Čirba su BMW E92 „Eurofighter“.
B. Čirbos pasirodymas „FIA Intercontinental Drifting Cup“ kvalifikacijoje
B. Čirbos pasirodymas „FIA Intercontinental Drifting Cup“ kvalifikacijoje / Komandos nuotr.

Nuo 2017 metų rengiamas „FIA Intercontinental Drifting Cup“ pirmą kartą vyksta Europoje, Rygos Bikernieki trasoje. Čia pasirodė 28 stipriausi šonaslydžio atstovai iš viso pasaulio. Kvalifikacijoje teisėjus nustulbinęs B. Čirba užėmė 4-ą vietą ir gavo bilietą į TOP16 kovas.

Sugrįžta po 2 metų pertraukos

„FIA Intercontinental Drifting Cup“ – vienintelis pasaulio šonaslydžio čempionatas, apjungiantis visų kontinentų geriausius sportininkus. Kaip ir pridera šiai disciplinai, čempionato namais tapo Japonija. Vis tik po beveik dvejus metus trukusios pertraukos „FIA IDC“ naują etapą pradeda Europoje. Kaip „FIA“ šonaslydžio komiteto prezidentas komentavo: „Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad pradedame naują „FIA“ šonaslydžio varžybų istorijos etapą, o Latvija yra puiki kryptis naujam startui ir aš tikiu, kad visi tapsime įspūdingo šou liudininkais“.

Panašiomis mintimis spaudos konferencijoje dalinosi ir vienu iš pagrindinių šio čempionato partneriu tapusios „RDS“ (Rusijos drifto serijų) vadovas Dmitry Dobrovolsky. „Manau, kad svarbiausias tikslas yra surengti geriausią drifto šou pasaulyje. Ir mes tai galime padaryti, nes turime stipriausius dalyvius šio renginio istorijoje“. Žinoma, jis pridėjo, kad lengva nebus, nes Bikernieki trasa turi savų niuansų. „Ši trasa yra labai ypatinga, nes tu turi perprasti net 2-3 skirtingas trasos dangas ir tai yra pakankamai nelengva. Pirmasis posūkis turi labai daug sukibimo, o antrasis yra totaliai kitoks. Tačiau anksčiau čia esame matę puikius rezultatus ir mums tikrai patinka ši trasa“, - dalinosi savo mintimis D. Dobrovolsky.

Organizatoriai nevengė įvardinti ir vieną iš stipriausių varžovų čempionate. Tai Georgy „Gocha“ Chivchyan – du kart „FIA IDC“ nugalėtojas, kuris yra pirmasis europietis šiose varžybose iškovojęs pergalę. Žinoma, tarp potencialių prizininkų buvo minimas ir „Žmogumi mašina“ vadinamas James Deane.

Pirmą kartą čempionato istorijoje – komandinė įskaita

Trejus metus rengtame čempionate geriausi pasaulio šonaslydininkai kaudavosi tik dėl asmeninių rezultatų. Vis tik šiemet organizatoriai nusprendė įtraukti ir dar vieną naujovę – komandinę įskaitą. Sportininkai gali burtis į komandas po 2-3 pilotus ir varžytis dėl geriausios komandos titulo. Viso čempionate suburtos 5 komandos, o viena iš jų „Liqui Moly team“, kurios gretose ir lietuvis Benediktas Čirba. Su B. Čirba komandinės pergalės kartu siekia ukrainietis Max Miller ir čekas Michal Reichert.

Puikiai kvalifikacijoje pasirodžiusi „Liqui Moly team“ dabar komandinėje įskaitoje užima 2-ąją vietą ir nusileidžia tik „Fresh Auto Drift“ komandai su Jack Shanahan priešakyje.

Smūgis į atitvarus treniruotėse ir stulbinantis pasirodymas kvalifikacijoje

Lietuvių desantas į Latviją kovoti dėl pasaulio čempiono vardo išvyko dar ketvirtadienį. Tądien jų laukė administracinės, techninės bei medicininės procedūros, kurių dėl pandemijos tikrai netrūko. Realus pasirengimas trasoje komandai prasidėjo tik penktadienį. Net 6 valandas trukusios treniruotės ir alinantis karštis pareikalavo ne vieno sportininko jėgų bei išprovokavo klaidas, kurios pasirodė po lietaus ėmus džiūti trasai.

Šį kart klaidų išvengti nepavyko ir B. Čirbai su BMW E92. Sportininkas paskutiniame trasos posūkyje suklydo ir neišvengė smūgio į atitvarus, po kurio „Eurofighter“ galinis buferis buvo sumaitotas. Geriau apžiūrėjus automobilį paaiškėjo, kad žala – tik kosmetinė, tad komanda kaip mat pasirūpino, kad kvalifikacijoje sportininkas startuotų su visomis kėbulo dalimis savo vietose, nors ir gerai aplamdytomis.

Pasakodamas apie treniruotę B. Čirba juokavo: „Dabar su bolidu į pasimatymus jau nebereikės vaikščioti. Drąsiai galima pirštis. O, jeigu rimčiau, tai padariau klaidą, per vėlai persimečiau ir sugrūdau automobilio užpakalį į padangas“.

Ir iš tiesų – sportininko tai nesustabdė. Į šeštadienį vykusią kvalifikaciją B. Čirba grįžo su dar didesniu pasitikėjimu savimi ir savo bolidu bei teisėjams įrodė savo pranašumą. Antrojo savo kvalifikacijos važiavimo metu surinkęs 90 balų lietuvis užkopė ant ketvirtojo, galutinės lentelės, laiptelio. Lietuvį aplenkė tik TOP3 plotai:

1 vieta – Damir Idiyatulin (98 taškai);
2 vieta – Jack Shanahan (97 taškai);
3 vieta – James Deane (97 taškai).

Aukštas kvalifikacijos įvertinimas ne tik užtikrino vietą poriniuose važiavimuose, bet ir perkėlė B. Čirbą tiesiai į sekmadienį vyksiančias TOP16 kovas. Viskas, kas beliko sportininkui šeštadienį, tai pliaupiant lietui atlikti vadinamąjį „bye run“, kurio metu sportininkas gali tiesiog pravažiuoti trasa, net ir neslysdamas. Nepaisant to, B. Čirba nusprendė dar pasitreniruoti šlapioje trasoje ir savo važiavimo metu, pliaupiant lietui atliko puikų solo pasirodymą.

Sekmadienį pirmuoju B. Čirbos varžovu TOP16 formate bus itin stiprus konkurentas – rusas A. Tsaregradtsev.

Lietuviai gyvai stebėti transliaciją bei palaikyti B. Čirbą gali „FIA Intercontinental Drifting Cup“ svetainėje www.fiadriftingcup.com bei www.motorsport.tv ir www.rdstv.ru. Transliacija prasidės 14:40 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius