Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bačiūnų kartodrome – galimybė išmėginti savo vairavimo įgūdžius šaltuoju metu laiku

Per Lietuvos miestus keliaujantis „D 1 Sport“ projektas „Saugūs keliai Lietuvoje“ iš gatvių ir prekybos centrų aikštelių šaltajam sezonui keliasi į kitą erdvę. Bačiūnų kartodrome suplanuoti penki renginiai, kuriuose vairuotojai galės išmėginti savo ir automobilio galimybes uždaroje trasoje ant šlapios, sniego ar ledo dangos. Artimiausias iš „Žiemos Bačiūnų kartodromo iššūkio Autobilis taurei laimėti“ renginių – jau artėjantį sekmadienį.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Organizatorių nuotr.

Prieš porą savaičių projektas „Saugūs keliai Lietuvoje“ atkeliavo į Kauną, Prekybos miestelį „Urmas“. Čia buvo surengtas pramoginis slalomas, kuriame dalyviai šįkart gavo neeilinę užduotį – važiuoti temstant. Renginį prie realių eismo sąlygų dar labiau priartino ir tai, kad asfalto danga buvo drėgna.

Būtent toks aplinkybių kompleksas lėmė tai, jog dalyviai galėjo saugiai išmėginti netikėtas situacijas, kurios bet kurią dieną gali nutikti kelyje, ypač šaltuoju metu laiku, kai anksti temsta, o asfaltas – dažnai šlapias ir slidus.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

„Kadangi Prekybos miestelio „Urmas“ teritorija yra išties didelė, turėjome galimybę įrengti greitesnę trasą. Džiaugiamės, kad dalyviams patiko renginys. Vienas dalyvis netgi asmeniškai dėkojo už suteiktą galimybę suprasti, kas vyksta neteisingai valdant automobilį ant šlapios dangos.

Vienas iš trasos elementų atspindėjo vadinamąjį „briedžio“ testą. Būtent ten dalyvis nesuvaldė automobilio, pradėjo čiuožti ir apsisuko. Gatvėje toks momentas būtų pasibaigęs blogai, o čia žmogus saugiai apsisuko ir suprato, kaip automobilį veikia inercija, kaip lengvai galima padaryti klaidą neteisingai elgiantis su vairu, akceleratoriumi ar stabdžiais.

Džiaugiamės, kad projekto idėja pasiteisina ir vis daugiau žmonių saugioje aplinkoje perpranta automobilį ir jo valdymą. Ši patirtis jiems padės ateityje išvengti nesėkmių gatvėje“, – sakė „D 1 Sport“ vadovas Kastytis Alekna, pridėjęs, kad renginiu liko patenkinti ir saugiose zonose įsikūrę žiūrovai.

Po sėkmingai susiklosčiusio renginio Prekybos miestelyje „Urmas“ organizatoriai gavo lokacijos šeimininkų patvirtinimą, kad kitąmet čia vyks keturi renginiai – po vieną kiekvienu metų laiku. Iki tol, šaltuoju metų laiku projektas „Saugūs keliai Lietuvoje“ keliasi į kitą erdvę. Visą vėlyvojo rudens ir žiemos sezoną, kiekvieną mėnesį renginiai vyks Bačiūnų kartodrome. Tiesa, „D 1 Sport“ vienoje vietoje neapsistos – dalyvius kvies ir kituose miestuose.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

„Žiemos Bačiūnų kartodromo iššūkyje Autobilis taurei laimėti“ dalyvių lauks asfalto trasa, kurioje organizatoriai taip pat formuos tokias konfigūracijas, kuriose vairuotojai galėtų pajusti ir suprasti visą automobilio valdymo fiziką – greitėjimą, stabdymą, elgseną posūkiuose.

„Mes neketiname atšaukti renginio. Padarysime viską, kad renginiai vyktų, nes tai svarbu Lietuvos gerovei ir saugumui keliuose. Mes laikysimės reikalavimų – dalyvių registracija vyks iš anksto, reikės dėvėti kaukes ir dalyviams, ir organizatoriams, laikysimės saugaus atstumo, dalyviai visą laiką turės būti automobiliuose, o išlipti saugiu atstumu nuo kitų galės tik tam, kad pakeistų padangas ar patikrintų automobilį. Į renginį negalės patekti žiūrovai. Kadangi Bačiūnų kartodromas yra aptverta privati valda, šį klausimą išspręsti bus lengva.

Kadangi renginiai sulaukia nemažo susidomėjimo iš sportininkų, dalyvaujančių įvairiuose čempionatuose, planuojame ateityje įvesti atskirą „Sport“ grupę. Čia galės važiuoti tie, kurie turi automobilius su sportiniais pasais, naudoja sportines padangas.

Tokios sąlygos visiems leistų pasitikrinti savo sugebėjimus su panašaus lygio dalyviais ir automobiliais. Prieš renginį feisbuke surengsime apklausą, kurioje bendruomenė galės išsakyti savo nuomonę apie tokią idėją“, – sakė Kastytis Alekna.

Organizatorių nuotr./Renginio akimirka
Organizatorių nuotr./Renginio akimirka

Sekmadienį įvyksiantis renginys bus pirmasis iš penkių šiame renginių cikle. Kitų renginių Bačiūnų kartodrome datos – gruodžio 6-oji, sausio 10-oji, vasario 7-oji bei kovo 7-oji.

Be to, jau suplanuotas ir dar vienas, ne Bačiūnuose vyksiantis artimiausias žiemos sezono renginys – Klaipėdos „Miesto iššūkis Autobilis taurei laimėti“. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai savo ir automobilių galimybes galės išmėginti lapkričio 22-ą dieną. Daugiau informacijos apie „D 1 Sport“ renginius galima rasti organizatorių „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius