Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baisi avarija Gustą Grinbergą paskatino siekti pergalės

Lenkijos „Mini Rok“ kartingo čempionate dalyvaujantys dvylikamečiai Lietuvos lenktynininkai Gustas Grinbergas ir Danielius Vavilovas po 12 etapų sugebėjo išlikti pirmoje ir ketvirtoje bendros įskaitos pozicijose, nors praėjusį savaitgalį „Stary Kisielin“ trasoje vykusios lenktynės buvo dramatiškos abiem sportininkams

Vienuoliktojo etapo pusfinalyje G.Grinbergas finišavo 3 vietoje (26 dalyviai), o D.Vavilovas, varžovo išstumtas iš trasos, lenktynes baigė jau po dviejų ratų.

Finale fantastiškai lenktyniavęs Danielius iš 23 vietos pakilo į 4, o Gustas likus dviems ratams iki finišo su vienu iš pagrindinių varžovų Marceliu Kucu, pateko į didžiausią šiemet Lenkijos čempionate matytą avariją. Kelis kartus apsivertęs lietuvio kartingas betiko į metalo laužą, bet abu incidente dalyvavę sportininkai sužeidimų stebuklingai išvengė.

Komandos nuotr./Gustas Grinbergas
Komandos nuotr./Gustas Grinbergas

„BirelArt Poland by WTR“ komandos mechanikai dirbo visą naktį ir sugebėjo paruošti G.Grinbergo techniką sekmadienį vykusiam dvyliktam čempionato etapui, kuris baigėsi Lietuvos lenktynininkų triumfu. Gustas nugalėjo kvalifikacijoje, pusfinalyje bei finale ir vėl pakilo į pirmą bendros įskaitos vietą.

VIDEO: Varžybos Lenkijoje

Danielius, startavęs iš 7 pozicijos, jau pirmame pusfinalio rate važiavo antras ir šios vietos neužleido iki finišo. Netikėtas varžovo smūgis finalinio važiavimo pradžioje D.Vavilovą nubloškė į 26 sportininkų peletono galą, tačiau lenktynininkas sugebėjo finišą kirsti devintas ir taip išlikti ketvirtas bendroje čempionato įskaitoje.

Jau kitą savaitgalį G.Grinbergas ir D.Vavilovas startuos Lietuvos kartingo čempionato finaliniuose etapuose Smalininkuose ir kovos dėl čempionų vardų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius