Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 29 /15:53

Sirguliuojantis Benediktas Vanagas apie Sebastiano Rozwadowskio situaciją: vilčių nebeliko

Benediktas Vanagas sekmadienį paaiškino, kokia situacija susiklostė komandoje „Inbank Team Pitlane“. Daugybė klausimų iškilo po to, kai paaiškėjo, kad šturmanas Sebastianas Rozwadowskis po kelionės į Dubajų grįžo sunkiai sirgdamas. Todėl Dakaro ralyje sausio 5 d. dalyvauti negalės. Pats Benediktas prisipažino taip pat pasigavęs virusą, todėl pirmadienį atliks kraujo tyrimus.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

B.Vanagas apie situaciją kalbėjo tiesiogiai:

Savo „Facebook“ paskyroje Benediktas Vanagas paaiškino situaciją plačiau:

„Dėl Sebo. Viltys (jų buvo mažai jau ir penktadienį), panašu, galutinai nubrauktos. Sebas tikrai ligoninėje iki sausio 31, o gal ir ilgiau.

Glumina, kad jam dar nėra nustatyta tiksli diagnozė.

Pozityvi žinia, kad jis tikrai gerose rankose – geriausioje tokio tipo jūros ir tropinių ligų universitetinėje ligoninėje Lenkijoje (jei tiksliau – Uniwersyteckie Centrum Medycyny Morskiej i Tropikalnej w Gdyni, Klinika Chorob Tropikalnych).

Nuotraukoje jo temperatūra vakar vakare (tai jau tęsiasi antrą savaitę).

FB nuotr./Sebastiano Rozwadowskio termometras
FB nuotr./Sebastiano Rozwadowskio termometras

Faktas, kad net Sebastianui pasveikus, po tokio intesyvumo ligos reikės bent mėnesio atsistatymui“.

Štai, ką rašo pats Sebastianas Rozwadowskis, apgailestaudamas dėl susiklosčiusios situacijos:

Benediktas Vanagas žada jau šiandien-ryt informuoti, kaip sekasi ieškoti kito šturmano.

15min žiniomis Bartek Boba – šturmanas, laikinai pakeitęs S.Rozwadowskį šių metų pradžioje pasaulio čempionato etapuose – jau turi įsipareigojimų vienai Dakaro ralio komandai, todėl sunkiai tikėtina, kad galėtų prisijungti prie B.Vanago. Bartekas dirba su Rafalu Sonicu, Lenkijos keturračių motociklų legenda.

Šturmano pradėjo ieškoti tik penktadienį

Pasak B.Vanago, šturmano paieškos yra Sizifo darbas. Likus iki Dakaro mažiau nei savaitei, tikėtis teigiamo rezultato sunku.

„Suprantama, kad visi geri šturmanai Dakarui turi sutartis ir pasiruošę vykdyti savo misiją. Mūsų tikslas buvo rasti tuos greitus ekipažus, kurie atsidūrė force majeure situacijoje (kaip ir mes), taip pat šturmanus, kurie neseniai dėl objektyvių aplinkybių neturi susitarimo Dakarui 2020.

Ką pamatėme? Pozityvi žinia, kad Inbank Lietuva #teamPitlane kootiruojama aukštai ir galinys startuoti Dakare visi užklausti tinkamo kalibro šturmanai parodė susidomėjimą ir buvo pasiruošę pradėti diskusijas ir derybas.

Šioje paieškoje (ir diskusijose) dalyvauja pagrindinės gamyklinės komandos ir jų vadovai, taip pat savo energiją padėti skyrė keli geriausi Dakaro šturmanai. Tai rodo, kad komandos akcijos Dakare aukštos ir požiūris į tai, ką esame pasiekę per pastaruosius 7 metus, rimtas.

Sąraše šiuo metu yra 3 specialistai. Du iš jų su galiojančiomis gamyklinių komandų sutartimis. Trečias turi 13 Dakarų už nugaros ir yra užėmęs 4 vietą šiame iššūkyje.

Long list'e buvo 6-7 kandidatai ir debesys norinčių, kurių jau nebesvarstėme.

Turime labai nedaug laiko (greičiausiai dar šiandieną arba vėliausiai ryt) priimti sprendimą. Ir pereiti prie administracinio darbo (dokumentacija su organizatoriais, sutartis, viza, licencija, logistika, etc). Po to susipažinti su nauju šturmanu ir apsitarti pagrindinius darbo principus.

Suprantama, net jei turėsime neblogą specialistą šalia, neturėsime savų namų sienų principo, kai ekipažas yra apsišlifavęs ir iškart gali generuoti rezultatą. Tačiau yra kaip yra ir turime iš situacijos išeiti su daugiausia naudos ir mažiausiais nuostoliais.

Per šias paras gauta informacija galėtų sugulti į atskirą knygą. Jei būčiau emociškai nestabilus, tai galėčiau po kelis kartus verkti įsikniaubęs į pagalvę, po to garsiai juoktis besidžiaugiant, dar vėliau kramtyti nagus belaukiant žinios. Sužinojome daug susitarimų, informacijos apie šturmanų kainas, susitarimų principus, darbo principus su komandomis, kiek kainuoja jų draudimai ir t.t.“, – rašo Benediktas Vanagas.

Ką rašo Lenkijos žiniasklaida, skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius