Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas atskleidė, ko pirmosiomis dienomis gali neįvertinti nemažai Dakaro dalyvių

Benediktas Vanagas, „General Financing team Pitlane“ komandos pilotas, kartą Dakaro ralyje jau yra startavęs Peru. Būtent todėl jis puikiai žino, kad pirmosios trys dienos pažers gražiausių vaizdų žiūrovams, tačiau nebūtinai bus palankios sportininkams.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vaizdų netrūks: šviesus gruntas, iš dalies smėlis, iš dalies priemolis. Bet pastarasis gali būti labai skaudus. Jei kalbėtume apie kopas, jos iš pradžių bus nedidelės ir didės vėliau. Bet nebūtinai didžiausios kopos yra pavojingiausios“, – tikina lenktynininkas.

Pasak jo, dažnu atveju nedidelės kopos sportininkams reiškia didesnį pavojų nei didžiosios. Užtenka, kad saulė kybotų tiesiai iš viršaus ir nebūtų šešėlių, ir dalį mažesnių kopų sunku net pastebėti.

„Šuolis per kopas dažnu atveju labai pavojingas, nes smėlis tik atrodo minkštas, iš tiesų – tai kieta struktūra ir netikėtas šuolis gali reikšti atsitrenkimą automobilio nosimi, kas reikštų, jog nemaža dalis dalyvių, šitaip šokdami, gali apsiversti per automobilio priekį“, – vertina B.Vanagas.

Peru kopų klastą sportininkas 2013 m. yra išbandęs savo kailiu „būtent tose kopose, kurios kartais atrodo labai nepavojingos“. Tąkart jam teko ne kartą verstis su savo automobiliu, tad džiugu, jog viskas baigėsi sėkmingai. Šiemet padarytų klaidų B.Vanagas pasiryžęs nepakartoti, nors, tik nusileidęs Limoje, prisipažino, kad pro lėktuvo langą pamatytas šalies reljefas atgaivino daug prisiminimų.

„Tąkart mes neįvertinome savo Dakaro ralio kaip varžovo“, – sakė jis.

VIDEO: Benediktas Vanagas apie Dakaro ralio pradžią: „patys patyrėme, kokios pavojingos mažesnės kopos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius