Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benediktas Vanagas padidino tempą ir priartėjo prie greičiausiųjų dvidešimtuko

Sportininkai, kurie įveikė prakeiksmu virtusį antrąjį Dakaro greičio ruožą, trečiame galėjo atsikvėpti kiek lengviau. Distancija, kurią dalyviams teko įveikti sportiniu tempu – 284 kilometrai. Iš viso su pervažiavimais etapas driekėsi 542 kilometrus.
Antras Dakaro maratono greičio ruožas
Antras Dakaro maratono greičio ruožas / Dariaus Janušo nuotr.

Pirmieji greičio ruožą įveikė automobiliai, o greičiausi tą padarė iš dešimtosios pozicijos etapą pradėjęs argentinietis Orlando Terranova. „Mini“ pilotas trasoje sugaišo 2 val. 57 min. 28 sek.

Antras finišavo Ginielis de Villiersas. Jis atsiliko 1 min. 54 sek. Dar minute buvo lėtesnis ir trečią vietą iškovojo Dakaro ralio pradžiamokslį dar tik skaitantis Saudo Arabijos pilotas Yazeedas Alrajhi.

dakar.com nuotr./Trečiojo greičio ruožo automobilių klasės TOP10
dakar.com nuotr./Trečiojo greičio ruožo automobilių klasės TOP10

Pagreitį įgavo ir Dakaro maratonų legenda ispanas Carlosas Sainzas. „Peugoet 2008 DKR“ vis labiau perprantantis pilotas pademonstravo ketvirtą laiką. Jis už etapo nugalėtoją lėtesnis buvo 4 min. 6 sek.

Lietuviai po itin sunkaus ir daug ištvermės pareikalavusio greičio ruožo šiuo metu važiuoja stabiliu tempu.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Antras Dakaro maratono greičio ruožas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaras

Benediktas Vanagas ir Andrejus Rudnickis trečią kontrolės punktą pasiekė 20-oje pozicijoje, o likus vienam atžymos punktui jų rezultatas buvo 23-ias.

Galiausiai duetas finišavo aukštoje 22-oje vietoje, nors jų pozicija dar gali pasikeisti finišavus kitiems dalyviams. B.Vanagas ir A.Rudnickis nuo etapo nugalėtojo atsiliko 30 min. 7 sek.

Vytį vežantis duetas 51-a sekunde buvo greitesnis ir už olandą Bernhardt Ten Brinke. „Toyota“ vairuojantis pilotas šį greičio ruožą pradėjo trečioje startinėje pozicijoje, tačiau dėl techninių problemų sugaišo nemažai brangių minučių ir trečiame greičio ruože parodė tik 24-ą rezultatą.

Elijaus Kniežausko nuotr./Benediktas Vanagas
Elijaus Kniežausko nuotr./Benediktas Vanagas

„Diena prasidėjo labai anksti. Kėliausi 5 val. ryte, tad miego po vakarykščio „smėlingo“ košmaro buvo ne per daugiausiai. Greičio ruožas labai akmenuotas, buvo gan nemažai klaidžios navigacijos per pampas. Ruožo pabaiga driekėsi kalnuotose vietovėse sudėtingais serpantinų keliukais, tad buvo labai pavojinga.

Viskas būtų labai neblogai, bet teko keisti prakirstą ratą ir tam sugaišome apie keturias minutes. Be to, greičio ruožo viduryje dingo stabdžiai, nes važiuojant per akmenis nukirtome stabdžių vamzdelį, tad likusią dalį važiavome be stabdžių. Buvo tikrai labai karšta“, – įspūdžiais dalijosi Benediktas Vanagas.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Edvardas Duoba ir Antanas Juknevičius
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Edvardas Duoba ir Antanas Juknevičius

Antanas Juknevičius ir Edvardas Duoba ilgai kopė į rikiuotės viršų, tačiau etapo pabaigoje turėjo sunkumų. Startavęs 72-oje vietoje ekipažas šeštą greičio ruožo atžymos punktą pasiekė 54-oje vietoje, tačiau per likusius kilometrus prarado 11 pozicijų.

Pirminiais duomenimis, kol kas A.Juknevičius ir E.Duoba klasifikuojami 67-oje vietoje. Nuo lyderio lietuviai atsiliko 2 val. 9 min. 18 sek.

Fotografo Tomo Tumalovičiaus žiniomis, lietuviai keletą kertų keitė prakirstą ratą, vėliau jiems niekaip nepavyko aplenkti lėtesnio varžovo. Šiuo metu ekipažas jau juda bivako link.

„Trečią Dakaro ralio etapą baigėme 67 vietoje. Viso etapo metu sekėsi visai neblogai, buvome pakilę iki 50-uko, tačiau paskutiniuose ruožuose prakirtome porą ratų, tad sugaišome šiek tiek laiko, kol viską sutvarkėme. Dėl to praradome iškovotas pozicijas. Rytojaus etape, tikimės pasirodyti geriau ir kopti laipteliais aukštyn“, – informavo A.Juknevičius.

Tomo Tumalovičiaus nuotr./Antras Dakaro maratono greičio ruožas
Tomo Tumalovičiaus nuotr./Dakaras

Motociklų klasėje trečiame etape sužibėjo austras Matthias Walkneris su KTM. Jis greičio ruožą sukorė per 2 val. 38 min. 28 sek. Jam įkandin finišavo ir praėjusių metų nugalėtojas Marcas Coma. Šiuos motociklininkus skyrė vos 40 sek. intervalas.

Trečią rezultatą pademonstravo kol kas lyderiaujantis Joanas Barreda Bortas. Dalyvis nuo lyderio atsiliko 1 min. 53 sek.

dakar.com nuotr./Trečiojo greičio ruožo motociklų klasės TOP10
dakar.com nuotr./Trečiojo greičio ruožo motociklų klasės TOP10

Keturračių įskaitoje trečias etapas sėkmingiausiai susiklostė argentiniečiams. Pirmą rezultatą parodė „Honda“ vairavęs Lucasas Bonetto. Jis distanciją nuvažiavo per 3 val. 8 min. 27 sek.

Antras laikas priklausė jo tautiečiui Sebastianui Halpernui su „Yamaha“, kuris nuo lyderio atsiliko 58 sek. Trečias į finišą atskubėjo lenkas Rafalas Sonikas, kuris šį greičio ruožą pradėjo pirmoje startinėje pozicijoje. Lenkijos atstovo deficitas šiandien – 2 min. 14 sek.

Iš lyderių rikiuotės iškrito čilietis Ignacio Casale, kuris po dviejų etapų buvo antras. Jo problemos priežastis – susidūrimas su automobiliu dar net neatvykus į greičio ruožo startą. Lenktynininkas startavo vėluodamas 20 minučių.

dakar.com nuotr./Trečiojo greičio ruožo keturračių klasės TOP10
dakar.com nuotr./Trečiojo greičio ruožo keturračių klasės TOP10

Sunkvežimių įskaitoje geriausiai pasirodė Airatas Mardeevas su „Kamaz“. Per 3 val. 19 min. 6 sek. distanciją įveikęs rusas už savęs paliko komandos draugą Andrejų Karginovą (atsilikimas 1 min. 51 sek.) ir trečioje vietoje finišavusį olandą Gerardą de Rojų su „Iveco“. Olandas buvo lėtesnis 4 min. 30 sek.

dakar.com nuotr./Trečiojo greičio ruožo sunkvežimių klasės TOP10
dakar.com nuotr./Trečiojo greičio ruožo sunkvežimių klasės TOP10

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius