-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

B.Vanago šturmanas: Dakaras vyks nebe Pietų Amerikoje, jis bus visiškai kitoks

Benedikto Vanago šturmanas Dakaro ralyje Sebastianas Rozwadowskis gimtajame Olštyne nerimsta. Interviu „sport.wpl.pl“ jis sakė, kad tai turėjo būti ramus sezonas, tačiau tą ramybę išlaikyti sunku. Jo mintys jau sukasi ir apie kitų metų Dakarą, kuris, S.Rozwadowskio teigimu, tikrai vyks ne Pietų Amerikoje, o Saudo Arabijoje.
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis / Ryčio Šeškaičio nuotr.

„Žinau iš patikimiausių šaltinių, kad sutartis dėl Dakaro vietos jau pasirašyta. Šiek tiek stebina, kad iki šiol nėra oficialios informacijos, bet gal organizatoriai laukia, kol bus sudėliota trasa... Bet kuriuo atveju, sutartis pasirašyta penkeriems metams, ir joje kalba eina apie didžiulę sumą. Iš to, ką žinau, Saudo Arabija pateikė tokį pasiūlymą, kurio nebuvo įmanoma atmesti: ne tik kalbama apie didžiulius pinigus, bet ir apie tai, kad Saudo Arabija sumokės visą sumą už penkerius metus iš karto“, – sporto leidiniui teigė S.Rozwadowskis.

Jo manymu, toks pasiūlymas itin palankus organizatoriams, kurie iš to gerokai uždirbs, kas ir yra komercinės struktūros tikslas. Paklaustas, kaip vertina tokį lenktynių perkėlimą, B.Vanago šturmanas teigė, kad verčiau važiuotų į Pietų Ameriką, nes labai mėgsta tas šalis, jų kultūrą ir mentalitetą.

„Apie Saudo Arabiją žinome tiek, kad tai religine ar kultūrine prasme labai uždaras pasauliui kraštas, tad lenktynės ten atrodys visiškai kitaip. Aš sakau taip: daug geriau jausčiausi Pietų Amerikoje, ypač kad jau pažinau tenykštes trasas, atkarpų specifiką, vietas. Visada labai noriai ten grįžtu. Bet logistikos prasme, žinoma, Saudo Arabijoje lenktynes surengti yra paprasčiau. Jau vien dėl to, kad kelionė į Dakarą bus trumpesnė“, – kalbėjo S.Rozwadowskis.

Jis tik pastebėjo, kad iki Arabijos pusiasalio gali neatvažiuoti dalis Pietų Amerikos lenktynininkų, nors tose šalyse šis sportas labai populiarus. Tačiau didžiosioms gamyklinėms komandoms tai išeis į naudą, jos įsikūrusios Europoje, tad trumpesnė kelionė reiškia mažesnes išlaidas.

O lenktynininkų iš tokių šalių, kaip Kazachstanas ar Kinija, gali gerokai padaugėti.

„Tai bus visai kitoks Dakaras. Kalbant apie trasą, šiek tiek bijau, kad pritrūks įvairovės, nes Saudo Arabija yra dykumų kraštas. Nors turi ir kalnų juostą, jei dalis atkarpų eis ten, gali būti įdomu. Bet, atrodo, mūsų laukia daug smėlio ir labai sunkus Dakaras“, – kalbėjo S.Rozwadowskis.

Marian Chytka nuotr./Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis
Marian Chytka nuotr./Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis

Lenkas prisipažino, kad turi verslo interesų šiame regione, iš ten yra nemažai jo eksportu užsiimančios įmonės klientų, jie visada lenktynininką labai palaikė, o dabar galės tai daryti gyvai.

Artimiausiu metu S.Rozwadowskį vėl išvysime važiuojantį kartu su B.Vanagu – ekipažas kartu važiuos Pasaulio taurės etapuose. Pirmuosius du S.Rozwadowskis praleido, tačiau jau birželį šturmanaus etape Italijoje, vėliau – Ispanijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Portugalijoje ir Jordanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius