Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Benedikto Vanago šturmanas: šiemet man už Dakarą svarbiau netrukus gimsiantis vaikas

Į Peru jau išvykęs Benedikto Vanago šturmanas Sebastianas Rozwadowskis mintimis greičiausiai liko gimtojoje Lenkijoje. Jo žmona Olga netrukus gimdys, tad sportininkas neslepia – šiemet sausį jam svarbiau būtent kūdikio gimimas, o ne sunkiausias pasaulyje Dakaro ralis. Apie tai jis kalbėjo interviu naujienų portalui sport.wm.pl.
Benediktas Vanagas ir jo komanda išskrenda į Dakarą
Sebastianas Rozwadowskis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Nepaisant nieko, svarbiausias įvykis artimiausiu metu man ir mano šeimai yra ne Dakaras, o mano kūdikio gimimas, kas turėtų įvykti iš karto po ralio. Su tuo daugiausia buvo susiję ir šventiniai linkėjimai, kad viskas mažyliui ir jo mamai būtų gerai. Taip pat linkėta sėkmingai grįžti į namus, bet iš esmės dėmesys buvo sutelktas į žmonos nėštumą, o ne į mano Dakarą“, – paklaustas apie šventinius linkėjimus, kurių sulaukė per ką tik praėjusias Kalėdas, dar prieš kelionę į Peru sakė S.Rozwadowskis.

Į Dakarą šiemet jis vyksta jau penktą kartą – ketvirtą kaip šturmanas, vieną buvo „Orlen Team“ komandos narys. „Šįkart tikrai sunkiausia. Iš Dakaro grįžtu sausio 19 d., o žmona Olga gimdyti turėtų sausio 20-ąją. Tad visko gali nutikti, kūdikis gali paskubėti, o aš galiu nesuspėti. Iš esmės labai sunku vieną nuo kito atskirti, todėl ši išvyka dėl tokios situacijos yra labai komplikuota“, – kalbėjo B.Vanago šturmanas.

Jis pripažįsta, kad ir Peru vargu ar pavyks susitelkti tik į lenktynes, nors greičio ruožuose visada persijungi į sportinį režimą ir apie nieką kita negalvoji. Bet tarp greičio ruožų jis pasiryžęs nuolat palaikyti ryšį su šeima.

VIDEO: Benedikto Vanago tikslas – Dakaro finiše turėti visiškai sveiką automobilį

Nepaisant šeimyninių aplinkybių, S.Rozwadowskis tikina, kad Dakaras jam kelia didžiulį jaudulį: „Puikiausia Dakare yra nenuspėjamumas. Jis vis kitoks ne tik kas metai, bet ir kasdien. Neįmanoma jo suplanuoti, numatyti iš anksto. Ralis sukelia didžiulį emocinį virpulį ir priklausomybę nuo adrenalino.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Benediktas Vanagas ir jo komanda išskrenda į Dakarą
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Benediktas Vanagas ir jo komanda išskrenda į Dakarą

Paklaustas, ko jis tikisi iš šių metų lenktynių, S.Rozwadowskis teigė, kad būdamas sportininkas ambicijų nestokoja, nors tai Dakaras – ką nors suplanuoti jame sunku. „Lūkesčių, žinoma, turime. Šiemet su mano lietuviu vairuotoju B.Vanagu tikimės vietos pirmajame penkioliktuke. Manau, kad tai galime pasiekti, turint omeny mūsų patirtį, pasiruošimą ir automobilį. Bet ar viskas susidėlios taip, kaip norėtume, niekas negali numatyti“, – kalbėjo sportininkas lenkų sporto naujienų portalui.

Šiemet su mano lietuviu vairuotoju B.Vanagu tikimės vietos pirmajame penkioliktuke.

Jis teigė, kad „Toyota Hilux“, su kuria ekipažas startuoja šiemet, yra visiškai kitokia, nei ankstesni komandos automobiliai, nes priklauso naujausioms mašinoms, kurios prieinamos ne gamyklinėms komandoms.

Į Peru S.Rozwadowskis kartu su B.Vanagu ir visa komanda iš Vilniaus oro uosto išskrido ankstyvą sausio 2-osios rytą. Dakaras startas numatytas sausio 6 dieną, pirmasis greičio ruožas – pirmadienį, sausio 7-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius