-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Birželį Vilkyčiuose vėl griaudės Europos autokroso čempionato etapas

Automobilių sporto gerbėjai Lietuvoje vėl turi kuo džiaugtis. Antrąjį birželio savaitgalį į Lietuvą dar kartą atvyks Senojo žemyno autokroso elitas. Vilkyčių autosporto komplekse bus surengtas trečiasis Europos autokroso čempionato etapas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose
Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose / Organizatorių nuotr.

ASK „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas – jau užsitarnavęs puikaus organizatoriaus ir stratego vardą Europoje. Ankstesni Vilkyčiuose įvykę etapai buvo įvertinti teigiamai, tad ir šiemet šiam Europos lygio renginiui Tarptautinė automobilių sporto federacija uždegė žalią šviesą. Autokroso gerbėjai birželio 7-9 dienomis Vilkyčiuose galės išvysti atkaklias lenktynes, kuriose dėl nugalėtojo vardo ir svarbių sezono taškų prie starto stos greičiausi Europos lenktynininkai. Jiems iššūkį jau tradiciškai turėtų mesti ir keletas lietuvių.

Organizatorių nuotr./Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose
Organizatorių nuotr./Europos autokroso čempionato etapas Vilkyčiuose

Vengrijoje įvykusiame organizatorių susitikime su FIA vadovais sudalyvavo ir Kazimieras Gudžiūnas. Pasak jo, su federacijos atstovais ir organizatoriais buvo aptarti bendri viso autokroso sezono klausimai ir šiemet laukiantys pokyčiai.

„Kuriama nauja dalyvių paraiškų pateikimo platforma. Viename tinklalapyje bus galima užsiregistruoti, pateikti paraiškas į visus ar į pasirinktus Europos automobilių kroso čempionato etapus. Ši platforma turėtų pradėti veikti po Europos automobilių kroso čempionato etapo Vilkyčiuose. Buvo aptarta teisėjų ir ugniagesių apranga, pasiūlyti aprangos variantai, spalvos, komplektacija. Taip pat buvo aptarta ir pasiūlyta nauja greitojo reagavimo automobilio komplektacija. Susitarta, kad bus sustiprinta teikiamų buitinių paslaugų dalyviams kontrolė“, – sakė Kazimieras Gudžiūnas.

Pasak Kazimiero Gudžiūno, per ankstesnius Europos autokroso čempionato organizavimo metus Vilkyčių komplekse jau padaryta praktiškai viskas, ką anksčiau reikalavo patobulinti FIA. Nepaisant to, organizatorius teigia, kad dalyviams ir žiūrovams skirtą infrastruktūrą stengiamasi nuolat gerinti, nelaukiant raginimų ar rekomendacijų iš aukščiau.

„Laukia puikus lenktynių savaitgalis, todėl žiūrovai jau dabar turėtų planuoti savo laiką birželio 7-9 dienomis. Birželio 7 dieną vyks techninė ir administracija komisijos, o 8 ir 9 dienomis – varžybos. Kviečiame visus atvykti ir stebėti aukščiausio kalibro autosporto renginį Lietuvoje. Tie, kas jau yra buvę šiose varžybose, turbūt jau supranta, kokie vaizdai jų laukia Vilkyčiuose. Net neabejoju, kad šie žiūrovai ir šiemet etapo nepraleis. Taip pat kviečiu ir dar niekada šiose varžybose nebuvusius autosporto gerbėjus. Čia pamatysite visą autokroso grožį pačiame aukščiausiame lygyje“, – kalbėjo Kazimieras Gudžiūnas.

Šių metų Europos autokroso čempionato sezone iš viso numatyti devyni etapai. Vilkyčiuose startuosiantys sportininkai per metus du kartus varžysis Vokietijoje, Prancūzijoje bei Čekijoje, po kartą apsilankys Latvijos ir Italijos trasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius