Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW prieš kartingą: lietuviška „Gymkhana“ Plytinės kartodrome

Julius Parnavas, šiuo metu lenktyniaujantis BMW E36 Compact (323ti) automobiliu įvairiuose greituminiuose slalomuose, „Time attack“ tipo varzybose („Autoplius.lt Fast Lap“ ir „CBet.lt Ring Challenge“) bei kartingais pristato savo pirmąjį kurtą filmuką. Jį nufilmuoti pasikvietė lenktynininką, kartingų bei renginio „Vairavimo Meistras“ organizatorių Dareką Ostrovskį, rašoma pranešime.
Julius Parnavas ir Darekas Ostrovskis
Julius Parnavas ir Darekas Ostrovskis / Komandos nuotr.

Jie kartu sugalvojo išbandyti sportinio automobilio ir kartingo jėgas Plytinės kartodrome, kuriame visą ratą važiavo kovodami.

VIDEO: Julius Parnavas ir Darekas Ostrovskis Plytinės kartodrome

„Visą laiką galvoje turiu labai daug idėjų, kurias norėčiau įgyvendinti, o kurti įvairius nestandartinius klipus viena iš jų. Kadangi viskas labai remiasi į finansus, kažko iškarto įspūdingo sukurti negaliu, bet mažais žingsneliais tikiuosi ateityje kurti kažką panašaus į Keno Blocko Gymkhana filmukus“, – sakė Julius Parnavas.

„Gymkhana“, – hindi kalbos žodis, reiškiantis varžybas žinomoje, labai sudėtingoje, iš anksto įrengtoje trasoje. Joje svarbus trasos greitis ir sudėtingumas, apsisukimai 180 ir daugiau laipsnių.

Plytinėje pradėjo karjerą

„Šį kartą pasirinkau būtent Plytinės kartodromą, nes jame prasidėjo mano kaip sportininko karjera kartingais, Darekas Ostrovskis buvo tas žmogus, kuris mane užregistravo į pirmąsias varžybas automobiliu, po kurių pradėjau siekti rezultatų jau automobilių sporte. O šiuo BMW dalyvauju kuo daugiau varžybų, kuo mažiau išleidžiant pinigų.

Šiais metais prisijungiau prie Dynami:t Energy Racing komandos, kuri pavertė mano žalią automobilį pavertė geltonu. Pats automobilis yra praktiškai standartinis, todėl nereikalauja daug investicijų, norint kažkur dalyvauti.

Tai dar tik antras sezonas už BMW vairo, o jo visos modifikacijos – stabžiai, kiniški amortizatoriai bei po vieną komplektą padangų į metus. Variklis taip pat be jokių patobulinimų – standartinis 2,5 litrų su 125 kW. To užtenka būti konkurencingu tarp daug galingesnių automobilių ir kovoti dėl aukščiausių pozicijų. Kitiems metams turiu tikslą šį BMW pilnai paruošti ir dalyvauti žiedinėse lenktynėse“, – sakė Julius Parnavas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius