-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Carlosas Sainzas atstovaus „Renault“ komandai „Formulėje-1“

„Renault Sport“ F-1 komanda džiaugiasi galėdama paskelbti, kad Carlosas Sainzas 2018 metų sezone taps vienu iš ekipos pilotų.
Carlosas Sainzas jaunesnysis
Carlosas Sainzas jaunesnysis / „Scanpix“ nuotr.

Dvidešimt trejų metų Carlosas nuo savo debiuto 2015 metų sezono pradžioje jau yra sukaupęs solidžią lenktynių patirtį: jis dalyvavo 53 „Formulės 1“ Didžiojo prizo lenktynėse ir savo sąskaitoje turi 100 taškų bei keturiskart finišavo šeštojoje, aukščiausioje pasiektoje pozicijoje.

Prieš debiutuodamas „Formulėje 1“, Carlosas Sainzas iškovojo „Formula Renault 2.0“ NEC čempiono titulą 2011 metais ir nugalėjo „Formula Renault 3.5“ serijos lenktynėse 2014-aisiais.

Cyrilas Abiteboulas, „Renault Sport Racing“ vadovas, kalbėdamas apie naująjį komandos narį, džiaugėsi galėdamas patvirtinti susitarimą, puikiai derantį su ekipos strateginiais planais. „Carlosas Sainzas yra labai perspektyvus lenktynininkas, kuris mus ypatingai sužavėjo po savo sėkmingų pasirodymų „Renault“ jaunųjų talentų programoje. Nuojauta kužda, kad Nico ir Carlosas vienas kitą papildys tiek trasoje, tiek už jos ribų, o jųdviejų tandemas padės komandai sėkmingai kilti bendroje įskaitoje“, – sakė C. Abiteboulas.

Carlosas Sainzas perėjimą į „Renault Sport“ komandą vadino naujo, itin jaudinančio savo karjeros etapo pradžia. „Neapsakomai džiaugiuosi turėdamas galimybę prisijungti prie „Renault Sport“ „Formulės 1“ ekipos ir lenktyniauti kartu su Nico Hülkenbergu. Tapti gamyklinės komandos dalimi man yra didžiulė garbė, tikiuosi pateisinti „Renault“ lūkesčius ir pademonstruoti geriausią formą trasoje. Man yra tekę glaudžiai bendradarbiauti su „Renault“ automobilių sporte, todėl esu susipažinęs su komandos ambicijomis, nusiteikimu ir galimybėmis. Žinoma, noriu padėkoti ir „Red Bull“ komandai už visą didžiulį palaikymą bei padrąsinimą pasinaudoti šia nuostabia galimybe“, – entuziazmo neslėpė C. Sainzas.

Jis neįtikėtinai talentingas ir turės galimybę pasisemti daug patirties dirbdamas gamyklinėje komandoje kartu su itin patyrusiu pilotu

„Esame be galo laimingi išleisdami Carlosą 2018 m. sezone lenktyniauti „Renault Sport“ komandoje. Jis neįtikėtinai talentingas ir turės galimybę pasisemti daug patirties dirbdamas gamyklinėje komandoje kartu su itin patyrusiu pilotu. Su didžiuliu entuziazmu stebėsime Carloso tobulėjimą ir progresą – vis dėlto jis išlieka ir „Red Bull“ šeimos dalimi“, – kalbėjo Dr. Helmutas Marko, „Red Bull Motorsport“ komandos patarėjas sporto klausimais.

Kartu su šia džiugia naujiena, „Renault Sport Racing“ komanda praneša apie susitarimą su „McLaren Racing“ ekipa dėl variklių tiekimo 2018-2020 metų sezonuose. „Renault Sport“ tieks F-1 bolidams skirtus jėgos agregatus „McLaren“ komandai, tuo pačiu glaudžiai bendradarbiaudami su šios ekipos inžinieriais ir mechanikais.

Abiejų komandų istorija „Formulėje 1“ siekia dar 1977-uosius: „McLaren Racing“ komanda iki šiol varžėsi 814 Didžiojo prizo lenktynių, 591 „Grand prix“ etape kaip bolidų jėgainių gamintoja ir tiekėja dalyvavo „Renault“ ekipa. Susitarimas dėl variklių tiekimo yra pirmasis šių dviejų komandų bendradarbiavimas.

„Renault Sport Racing“ prezidentas Jérôme Stollas teigė, kad bendradarbiavimas su „McLaren“ yra strateginis komandos sprendimas. „Didžiuojamės pasiekę susitarimą su ekipa, turinčia tokią turtingą istoriją „Formulėje 1“. Taip pat žinome, kad „McLaren“ bus itin stiprus varžovas trasoje, tačiau būtent tokia konkurencija leis mums tobulėti“, – kalbėjo J. Stollas.

Šeichas Mohammedas bin Essa Al Khalifa, „McLaren Group“ vykdomojo komiteto direktorius, negailėjo pagyros žodžių naujajam partneriui: „Renault“ dar 1977-aisiais pristatė turbininį variklį, skynė pergales Didžiojo prizo lenktynėse ir nuolatos diegdavo pažangiausias technologijas į savo F-1 bolidus. Šis naujas ir jaudinantis bendradarbiavimas mums suteiks galimybę tapti lygiaverčiu varžovu kitoms „Renault“ variklius naudojančioms komandoms.“

„McLaren“ vykdomasis direktorius Zakas Brownas kalbėjo: „McLaren“ visuomet skyrė beprotiškai daug pastangų formuodami ilgalaikius partnerystės ryšius su techniniais tiekėjais. Esame įsitikinę, kad galime atnešti didžiulės naudos „Renault Sport Racing“ komandai, dirbdami kartu ir tobulindami variklio technologiją.“

Taip pat „Renault Sport Racing“ patvirtina bendru nutarimu nutraukiantys bendradarbiavimą su „Scuderia Toro Rosso“ komanda 2017 metų sezono pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius