Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Constra Racing“ komandai – neplanuota priverstinė poilsio diena Dakare

Penktadienį Dakaro ralio karavanas pajudėjo į šeštąjį greičio ruožą, po kurio komandos jau pasieks Rijado miestą. Tačiau ne visiems dalyviams lenktynės klostosi sklandžiai. Šiandien trasoje nepasirodė lietuvių trijulės „Constra Racing“ sunkvežimis. Ekipą sustabdė vos pajudėjus iš bivako pasirodžiusios techninės problemos, rašoma pranešime.
„Constra Racing“ komandos testų diena Dakare
„Constra Racing“ komandos testų diena Dakare / Komandos nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

„Constra Racing“ komandos vairuotojas Vaidotas Paškevičius pranešė, kad šiandien pradėti greičio ruožo jie taip ir nesugebėjo, nes vos tik pajudėjus iš bivako link starto jų „Tatra“ sunkvežimis ėmė demonstruoti kaprizus.

Pasikartojo ta pati problema, su kuria komanda buvo susidūrusi vakar trasoje. Nors tąsyk ji buvo išspręsta tiesiog iš naujo užvedus variklį, dabar šis metodas jau nepadėjo. Ekipai teko grįžti į bivaką ir pasiimti priverstinę poilsio dieną.

„Šiandien nauja diena, bet mums ji – iškart nesėkminga. Išvykus iš bivako tuoj pat nustojo veikti vienas cilindras. Greitai pavyko sugrįžti į bivaką, kur mūsų inžinieriai prijungė kompiuterį ir pamatė, kad cilindras neveikia dėl neveikiančio degalų purkštuko.

Įtariame, kad tai galėjo sukelti blogos kokybės degalai, prieš porą dienų įpilti iš vienos vietinės degalinės. Deja, bet šiandien greičio ruože nestartuosime ir tikimės, kad mechanikai galės atstatyti sunkvežimį, tad lenktyniausime jau tik kitą dieną“, – sakė Vaidotas Paškevičius, pridūręs, kad dabar komanda ramiai judės tiesiai į Rijado bivaką ir ten gilinsis į problemas. Iki šio tikslo – 650 kilometrų atstumas.

Šiais metais „Constra Racing“ komanda Dakaro ralyje dėl rezultato jau nebekovoja, kadangi varžybų pradžioje juos iš kovos bendroje įskaitoje eliminavo irgi techninės problemos. Praėjusių metų, tuomet debiutiniame savo ralyje Vaidoto Paškevičiaus, Slavomir Volkov ir Tomo Gužausko trijulė pasiekė dvyliktą sunkvežimių įskaitos poziciją.

Daugiau informacijos apie ekipos pasirodymą 2023-iųjų metų Dakare galima rasti komandos „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius