Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Continental“ tampa elektromobilių varžybų bekelėje „Extreme E“ partneriu

„Continental“ tampa naujos elektra varomų visureigių varžybų bekelėje serijos „Extreme E“ partneriu ir rėmėju. Naujosios lenktynių serijos, kurioje bus varžomasi elektra varomais visureigiais su „Continental“ padangomis, etapai vyks atokiausiuose pasaulio kraštuose, rašoma pranešime.
„Extreme E“ serijoje bus naudojamos „Continental“ padangos
„Extreme E“ serijoje bus naudojamos „Continental“ padangos / Gamintojo nuotr.

„Extreme E“ varžybų organizatoriai planuoja, kad debiutiniame lenktynių sezone, kuris įvyks po dviejų metų, dalyvaus dvylika komandų, o elektromobilių prototipų bandymai bus pradėti jau šių metų balandžio mėnesį.

Lenktynių etapai, kuriuose bus varžomasi elektriniais visureigiais, vyks atokiausiuose planetos kraštuose – nuo Himalajų kalnų, Indijos vandenyno salų, atšiauraus Arkties regiono iki dykumų ir Amazonės atogrąžų miškų.

Lenktynių serijos tikslas – atkreipti dėmesį į iššūkius, su kuriais susiduria šios ekosistemos, o siekiant kuo mažesnio poveikio gamtai, etapai vyks specialiai parengtuose ruožuose. Taip pat šios varžybos vyks be žiūrovų, jos nebus transliuojamos tiesiogiai, bet filmuojamos kaip sportinės dokumentikos serijos.

Į lenktynių etapus technika, lenktynininkai ir aptarnaujantis personalas bus plukdomi buvusiu Karališkojo pašto laivu, perdarytu į klimato kaitą tiriančią mokslinę laboratoriją ir lenktynių automobilių garažą.

„Mus itin jaudina galimybė būti „Extreme E“ serijos partneriais,“ – sakė Nikolajus Setzeris, „Continental AG“ valdybos narys, atsakingas už Padangų padalinį ir įmonės pirkimus. – Šis visiškai naujas automobilių sporto formatas suteikia galimybę pademonstruoti mūsų padangų galimybes net ir ekstremalioje aplinkoje.

Be to, ypatingas šios serijos tikslas yra pabrėžti tokių šiandienos ir ateities iššūkių svarbą kaip klimato kaita, atsakinga ūkinė veikla ir ekosistemų apsauga. Mūsų įmonėje tvarumas yra viena pagrindinių sąlygų, todėl tai puikiai dera su „Extreme E“ serijos tikslais.“

Dabartinės „Formula E“ lenktynių serijos įkūrėjas ir vykdomasis direktorius Alejandro Agag sakė: „Visada žavėjo elektromobilių technologijų progresas ir švaraus mobilumo sprendimų poveikis stabdant globalinę klimato kaitą. Esu įsitikinęs, kad „Extreme E“ serija prisidės prie didesnio pasaulio tvarumo – siekti šių tikslų turime subūrę tikrą svajonių komandą. O partnerystė su „Continental Tires“ yra itin didelis „Extreme E“ serijos palaikymas ir įrodymas, kad ši tvaraus sporto varžybų koncepcija turi labai didelę perspektyvą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius