Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 08 /16:58

„Dakaras 2019“: V.Žala gavo kuklesnį numerį nei B.Vanagas, o A.Juknevičius kuria intrigą

Ketvirtadienį Dakaro ralio organizatoriai paskelbė ir automobilių startinius numerius. Dakaro ralyje 2019 m. sausį dalyvaus trys ekipažai iš Lietuvos: Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu, Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu ir Benediktas Vanagas su Sebastianu Rozwadowskiu. Taip pat motociklininkai Balys Bardauskas ir Arūnas Gelažninkas. Aurelijus Petraitis dėl lėšų trūkumo sunkvežimiu nestartuos.
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis Dakare 2019 startuos 330-uoju numeriu.
Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis Dakare 2019 startuos 330-uoju numeriu. / General Financing Team Pitlane nuotr.

Taip atrodė lietuvių finišas 2018 m. sausio mėnesį Argentinoje:

TAIP PAT SKAITYKITE: Motociklininkai Arūnas Gelažninkas ir Balys Bardauskas jau žino savo startinius numerius 2019-ųjų Dakare

Oficialioje Dakaro ralio svetainėje startiniai numeriai bus skelbiami maždaug po savaitės. Tradiciškai jie būdavo paskelbiami iki lapkričio 20 d. Tačiau šiemet pirmą kartą taip anksti atsiųsti lenktynininkams paštu.

Dažniausiai lyderio – 300-ąjį numerį – gauna praėjusio ralio nugalėtojas. Taigi 2019 m. sausį Limoje 300-uoju numeriu turėtų puoštis Carlosas Sainzas. Pasitraukus „Peugeot“ komandai, jos lyderiai važiuos MINI bagiais „X-Raid“ ekipoje.

Asm. arch. nuotr./A.Juknevičius kartu su C.Sainzu
Asm. arch. nuotr./A.Juknevičius kartu su C.Sainzu

Kitiems lenktynininkams numeriai skirstomi pagal jų daugiametį reitingą.

Agrorodeo komandos nuotr./Vaidotas Žala klijuoja ant Agrorodeo komandos automobilio startinį Dakaro 2019 numerį
Agrorodeo komandos nuotr./Vaidotas Žala klijuoja ant Agrorodeo komandos automobilio startinį Dakaro 2019 numerį

Pasak patyrusio šturmano Sauliaus Jurgelėno, jei „Agrorodeo“ lenktynininkas Vaidotas Žala Argentinoje aplenkė Mikko Hirvoneną, tai nebūtinai Vaidoto startinis numeris 2019 m. Dakare būtų geresnis už WRC žvaigždės (tiesa, Mikko sausį neplanuoja startuoti). Tačiau logiška, kad jo numeris bus „kuklesnis“, lyginant su pilotais iš elitinio sąrašo.

TAIP PAT SKAITYKITE: A.Juknevičius gyvena Dakaru: kam atiteks favorito statusas pasitraukus „Peugeot“?

Lietuvių startiniai numeriai „Dakare 2019“: vieni slepia, kiti skelbiasi

Benediktas Vanagas ir Sebastianas Rozwadowskis 2018 m. sausį Dakare patyrė daugybę nuotykių ir techninių problemų, gavo 25 val. baudų, tad finišavo 30-oje vietoje. Logiška, kad ir startinis numeris 2019 m. Dakaro ralyje – 330.

Komandos „General Financing team Pitlane“ pilotas B.Vanagas teigia, jog startinis numeris svarbus pirmąją lenktynių dieną. Starto dieną, sunkiausių pasaulio ralio dalyviai startuoja būtent pagal jiems suteiktus starto numerius. Vėliau po kiekvieno etapo maratone starto tvarka koreguojama atsižvelgiant į praėjusios dienos dalyvių rezultatus.

Benediktas Vanagas ir Antanas Juknevičius priklauso elitinių vairuotojų
kategorijai, kurie yra pažymėti specialiame Dakaro organizatorių sąraše. Šie pilotai pagal lenktynių taisykles turi privilegijų starto tvarkoje, tačiau taip pat ir kai kurių apribojimų, pavyzdžiui, visų lenktynių metu gali naudoti tik vieno tipo padangas.

Simboliška tai, jog starto numerių gavimo dieną Lietuvoje svečiuojasi ir
komandos šturmanas S.Rozwadowskis. Jis drauge su B.Vanagu intensyviai ruošiasi Dakaro raliui. Ketvirtadienį komandoje buvo paskelbta „Technikos diena“.

B.Vanagas Dakare startuos jau septintą. Benedikto pilotuojami „Toyota“ visureigiai buvo pažymėti 458, 373, 339, 333, 326 bei 323 startiniais numeriais. Taigi pernai Benediktas šių metų sausį startavo pačiu aukščiausiu kada nors turėtu startiniu numeriu.

Antanas Juknevičius: startiniu numeriu esu patenkintas

Antanas su Dariumi sausio mėnesį pasiekė istorinį rezultatą – finišavo 12-oje vietoje. Numerius ketvirtadienio rytą jau gavo ir jie, tačiau kol kas skaičiaus neatskleidžia – skelbs spėjimų konkursą savo „Facebook“ paskyroje penktadienį ir pristatys jį automobilio palydėtuvių į Le Havro uostą šventės metų Vilniuje, traukinių depe.

„Panašaus skaičiaus ir tikėjausi, kad būsime dvidešimtuke“, – sakė Antanas 15min/Gazas.

Vaidotas Žala: viskas gerai, man patinka lenkti!

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Saulius Jurgelėnas ir Vaidotas Žala
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Saulius Jurgelėnas ir Vaidotas Žala

Vaidotas su Saulium, sausį pasiekę pirmąjį savo Dakaro ralio finišą, užėmė 18-tą vietą. Todėl gautas 337-asis startinis numeris gal ir nėra 100 proc. tai, ko tikėjosi „Agrorodeo“ komandos pilotas Vaidotas Žala ir šturmanas Saulius Jurgelėnas, sausį ilgą laiką važiavę TOP 10 ribose ir smuktelėję tik sulūžus pusašiui.

„Nieko tokio. Mums patinka lenkti. Aš į nusipelniusių ir todėl aukščiau reitinguojamų pilotų sąrašą nepatekau dėl jauno amžiaus, dar per mažai kartų važiavau Dakare. Todėl skaičius 337 man yra gerai“, – juokėsi Vaidotas Žala.

2018 m. sausį Peru Vaidotas ir Saulius startavo 349 numeriu, taigi Dakaro reitinguose „Agrorodeo“ ekipažas bet kuriuo atveju pakilo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius