Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 05 /2022 12 30

Dakaras, „Formulė 1“ ir futbolas: kas slypi po didžiuoju arabų žaidimu?

Prieš metus mirė „Formulės 1“ privačiai valdomų komandų legenda Frankas Williamsas. Nuo tų laikų, kai jis, neturėdamas lėšų savo „Williams“ F1 komandos biuro nuomai, dirbo tiesiog iš telefono būdelės, prabėgo daug laiko.
Formulės 1 trasa Saudo Arabijoje, Džidoje (Jeddah)
Formulės 1 trasa Saudo Arabijoje, Džidoje (Jeddah) / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Ne tik autosporto pasaulis neišvengiamai keičiasi. Pastarąjį šimtmetį visose srityse aiškiai matoma rinkos monopolizacija. Kitaip tariant, tos įmonės, kurioms geriausiai sekasi, ima perpirkinėti kitas, tapdamos stambiomis daugiabriaunėmis korporacijomis.

Juk šiuo metu vien „Volkswagen Group“ valdo net per dešimt skirtingų prekės ženklų ir mažiems privatininkams išgyventi darosi vis sunkiau ir sunkiau. Tačiau kuo čia dėta Saudo Arabija?

Sporto pasaulis visada traukė žmonių dėmesį. Vieni kiekvieną savaitgalį stebi mėgstamos komandos futbolo rungtynes, kiti po sunkios darbo savaitės atsipučia stebėdami „Formulės 1“ varžybas. O ką dar kalbėti apie pamažu Lietuvos antrąja religija tampantį Dakaro ralį. Turbūt sutiksite, kad ši trijulė yra tarp labiausiai pasaulyje stebimų sporto varžybų. Pastaruoju metu į jas labai didelį žingsnį bando žengti ir Saudo Arabija. Natūraliai kyla klausimas, kodėl jie tai daro?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius