Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro 5-as etapas – galvos skausmas 4 km aukštyje ir bekelės ruožai desertui

Dakaro ralis jau pačioje pradžioje šienauja dalyvius. Po antro etapo pasitraukė Benediktas Vanagas, po trečio – Vaidotas Žala, o bendrosios įskaitos lyderiai pamažu irgi krinta. Iš lenktynių jau pasitraukė žmonės, už kurių pergalę Dakare lažybų kontoros siūlė itin mažus koeficientus: Nasseras Al-Attiyah ir Carlosas Sainzas.
5-as Dakaro greičio ruožas iš Tupizos į Orurą
5-as Dakaro greičio ruožas iš Tupizos į Orurą

Lenktynėse liko 67 automobilių ekipažai (iš 83 startavusių), 6 bagiai (iš 10), 115 motociklų (iš 146), 28 keturračiai (iš 37) ir 47 sunkvežimiai (iš 50).

Toks kiekis dalyvių pasitraukė neįveikus net trečdalio Dakaro distancijos. O čia – kuo toliau, tuo įdomiau.

Penktame Dakaro etape lenktynininkų laukia 692 kilometrų atkarpa, kurioje 447 km sudaro greičio ruožas. Jis visas vyks maždaug 4 km aukštyje, kuriame žadama „mišrainė“ iš kalnų serpantinų, klasikinio ralio stiliaus kelių ir bekelės ruožų. Pačioje greičio ruožo pabaigoje – kopos.

Pirmieji motociklininkai Lietuvos laiku greičio ruože startuoja 11.40 val., keturračiai – 12.44 val., automobiliai – 14.21 val., bagiai – 15.19 val., o sunkvežimiai – 16.22 val. Dalis sunkvežimių, bagių ir automobilių greičio ruožą neišvengiamai baigs tamsiu paros metu, o tai stipriai padidins šturmanų įtaką rezultatui. Orientuotis kopose net ir dienos metu nėra paprasta, o tamsiuoju paros metu tą daryti – itin komplikuota.

Vienintelis ralyje likęs lietuvių ekipažas, Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu, greičio ruožą pradės 15.18 val. Manoma, kad lyderiai jame užtruks 4–5 valandas, tad lietuviai gali tikėtis jį įveikti per 5–6.

VIDEO: Antanas Juknevičius: „Klaidą išmokom, atsigriebsim“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius