-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 01 05 /2021 01 06

Dakaro dalyvių rikiuotę retina ne tik gedimai, bet ir avarijos: „Toyota Gazoo Racing“ pilotas nekovos dėl pergalės

Dakaro ralis negailestingas technikai. Dėl gedimų čia kasmet pasitraukia dešimtys dalyvių, tačiau techninės problemos – tik viena iš nesėkmingų baigčių. Kita, kur kas dramatiškesnė pasitraukimo priežastis – incidentai.

Trečiame greičio ruože dėl patirtos avarijos sustojo sunkvežimių įskaitos dalyvis iš Nyderlandų Maurikas Van Den Heuvelis. Įveikęs ketvirtadalį distancijos ekipažas virto ir liko gulėti ant stogo.

Komandos nariai per avariją nenukentėjo, tačiau šių metų Dakaras jiems pakibo ant plauko. Sunkvežimis suniokotas itin stipriai.

Einde voor Maurik van der Heuvel’s Dakar Speed ????

Posted by Dakar Press Team on 2021 m. sausio 5 d., antradienis

Dar vienas sunkvežimių klasės ekipažas taip pat baigė pasirodymą patyrę incidentą. Dėl avarijos iš lenktynių pasitraukė Nyderlandų atstovas Richard De Groot su „Iveco“.

Automobilių įskaitoje nepasisekė kitam Nyderlandų atstovui Bernhardui Ten Brinke. „Toyota Gazoo Racing“ pilotas, paskutinį tašką prieš finišą pasiekęs ketvirtoje vietoje, patyrė avariją, virto klastingoje vietoje ir smarkiai apdaužė bolido pakabą.

Komanda laukia techninės pagalbos sunkvežimio ir tikisi tęsti lenktynes, tačiau bet kokia viltis kovoti pagrindinėje įskaitoje žlugo.

RTL GP nuotr./Bernhardas Ten Brinke patyrė avariją
RTL GP nuotr./Bernhardas Ten Brinke patyrė avariją

Pro Bernhardo Ten Brinke avarijos vietą pravažiavo ir Lietuvos keturratininkas Laisvydas Kancius. Finiše jis papasakojo tai, ką matė įvykio vietoje.

We are waiting for assistance to hopefully arrive soon at the bivouac. The hilux has a lot of damage ????. I will keep you...

Posted by Bernhard ten Brinke on 2021 m. sausio 5 d., antradienis

Kriminalu trečiasis greičio ruožas vos nesibaigė ir lietuviams Edvinui Juškauskui su Aisvydu Paliukėnu. Privažiavę prie kopos jie išgirdo pavojaus signalą, pamatė jos viršuje motociklininką ir nusprendė jį apvažiuoti kita trajektorija. Tačiau būtent toje vietoje, kuria ketino kopą įveikti „Heston Airlines Team Pitlane“ ekipažas, nematomoje zonoje gulėjo kito dalyvio motociklas.

Paties lenktynininko ekipažas nekliudė, bet išvengti kontakto su motociklu galimybės nebebuvo. Komanda sustojo ir padėjo motociklininkui patraukti savo motociklą į saugią vietą. Motociklas taip pat smarkiai neapgadintas – kliuvo vairui, tad incidentas baigėsi išties laimingai.

VIDEO: E.Juškauskas ir A.Paliukėnas trasoje turėjo incidentą – kliudė sunkiai matomoje vietoje gulintį motociklą

Avarijų kartais neišvengia ne tik dalyviai, bet ir organizatoriai. 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas antradienį užfiksavo apdaužytą organizatorių visureigį. Nors incidento aplinkybės nėra aiškios, apgadinimai byloja apie tai, kad transporto priemonė vertėsi.

Dakaro organizatoriai pateko į avariją. Toks eismas Saudo Arabijoje. Būkite saugūs.

Posted by 15min Gazas on 2021 m. sausio 5 d., antradienis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius