Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro dienoraštis Nr.8. Ar Vaidoto Žalos „Kamanė“ išskris į užsienį?

Dakaro dalyvių margumyne nemanoma nepastebėti ryškios oranžinės spalvos „Bastion Hotels Dakar Team“ komandos. Naujos kartos „Hilux“ važiuoja žilagalviai verslininkai iš Nyderlandų – Maikas Willemsas ir jo šturmanas Robas van Peltas. Jie gal ir nėra patys greičiausi, tačiau garbaus amžiaus sulaukusių lenktynininkų kategorijoje tikrai vieni lyderių (2018 m. iškovojo 24-ąją vietą). O humoro ir pajuokavimų varžybose – tikri Dakaro čempionai.
Maik Willems, Bastion Hotels Dakar Team
Maikas Willemsas, „Bastion Hotels Dakar Team“ / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Turbūt dar prisimenate Vaidoto Žalos prieš dvejus papasakotą istoriją apie 68-erių metų Nyderlandų verslininką, viešbučių tinklo savininką, pardavusį „Agrorodeo“ komandai senesnės evoliucijos, tačiau prižiūrėtą „Hilux Overdrive“ bekelės maratoninių lenktynių automobilį.

Tai ir buvo Maikas Willemsas, o tas viešbučių tinklas vadinasi „Bastion hotels“ – 34 viešbučiai Nyderlanduose ir Vokietijoje.

Jau pernai Dakaro metu, pamatęs per kopas dideliais greičiais skraidantį Vaidotą su Sauliumi, Maikas prasitarė, kad „gailisi“ lietuviams už palankią kainą (apie 200 tūkst. Eur) pardavęs tokį greitą automobilį, kuris aplenkė net jo naujesnį „Hilux Overdrive“. Taip pat juokavo, kad, vairuojant tokiam greitam pilotui kaip Vaidas, automobilio vertė turėtų kilti.

Šiemet susitikęs visad besišypsantį Maiką Limoje, juokais klustelėjau, ar jo nuomonė išliko tokia pati.

„O taip, norėčiau atgauti tą puikų automobilį, kurį pardaviau Vaidotui. Jis toks greitas. O juk dar derybų metu padariau 20 tūkst. eurų nuolaidą. Tai, jei Vaidui ir vėl seksis, jis turėtų tą nuolaidą man grąžinti, nes per pigiai nusipirko kamanę. O dar geriau, jei leistų atpirkti man savo automobilį“, – nuoširdžiai kvatodamas kalbėjo Maikas.

VIDEO: Viešbučių tinklo savininkas Maik Willems norėtų atgauti Hilux Overdrive, kurį vairuoja Vaidotas Žala

Išsiskyrėme abu labai gardžiai pasijuokę iš šio pokšto. Tikėkimės, kad ir Vaidotas bent šyptelės, mindamas gazą į aukštas Peru kopas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius