-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dakaro motociklininkas A.Gelažninkas po 8 dienų dykumoje grįžo skaudančia nugara, bet laimingas

Motociklininkas Arūnas Gelažninkas, atstovaujantis „Zigmas Dakar Team“, po 2019 m. Dakaro ralio Peru, regis, neturėjo laiko poilsiui. Pradėjęs nuo Tuarego ralio, jis visus metus lenktyniavo smėlynuose su stipriausiais Europos enduro motociklininkais: Pasaulio čempionato etape Italijoje, „Baja Poland“, Baltijos enduro čempionate ir t.t. Daugybė išbandymų ir puikūs rezultatai.

Tai – dar ne pabaiga, iki Dakaro (jis startuos 2020 m. sausio 5 d. Saudo Arabijoje) Arūno laukia ir daugiau išbandymų smėlynuose.

Per šiuos metus Arūnas ne tik dar labiau sustiprėjo fiziškai, bet ir smarkiai pagerino navigavimo įgūdžius. Iš esmės Arūnas yra bene geriausiai Dakarui pasirengęs Lietuvos atletas. Nes lenktyniavimas motociklu ir laukiantys 9 000 km būtent tokio stropaus pasirengimo ir reikalauja. Tad po 8 dienų Dubajaus dykumoje skaudanti nugara ar iki nuospaudų nutrintos rankos Arūnui Gelažninkui – vieni niekai.

„Negaliu daryti pertraukų. Jei bent mėnesį nelenktyniaučiau varžybose, iškart pasijaustų. Po to prireiktų dar mėnesio formai atgauti. Motociklininkams fizinis pasirengimas itin svarbus, nes jie beveik visą dieną privalo išstovėti ant savo plieninio žirgo“, – atvirauja A.Gelažninkas, „Zigmas Dakar Team“ atstovas.

Pokalbį su Dakaro motociklininku Arūnu Gelažninku žiūrėkite čia:

VIDEO: 8 dienos dykumoje: kaip Arūnui Gelažninkui sekasi ruoštis Dakaro ralio iššūkiams

2019 m, Dakare Arūnas užėmė aukštą 24-tą vietą. Dakaro užkulisuose kalbama, kad motociklininkai, prasibrovę iki 21-osios vietos, visuomet sulaukia gamyklinių komandų pasiūlymų. Arūnas tokių kalbų neneigia, tačiau pastebi, kad kartais gamyklinių komandų pasirinkimus gali lemti ir subjektyvūs dalykai, o ne tik užimta vieta.

Skaitytojų klausimai

Už geriausius klausimus A.Gelažninko kepurėlėmis apdovanojame Arną Tarnauską, Robertą Ja ir Justiną Točilovą. „Zigmo“ puodelis atitenka Jordanui Jakšiui. Prašome per 15min Gazas FB susitarti, kaip atsiimsite prizus.

Robertas klausė, ar Arūno lenktynėse buvo akimirkų, kai pagalvodavo „Va dabar jau šakės“ ir visas gyvenimas prabėgdavo pro akis.

„Kad prabėgtų visas gyvenimas, tai taip nebuvo. Bet povojingų momentų, kai galvoji va, dabar jau laukia kritimas, – apstu kiekvieną dieną po kokius 5 kartus“, – pasakojo Arūnas Gelažninkas. Visus Arūno atsakymus sužinosite peržiūrėję filmuotą pokalbį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius