-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro nugalėtojas Rafalas Sonikas – apie pergalę maratone iš septinto karto

Lenkijos autosporto žvaigždė, 2015 metų Dakaro ralio keturračių įskaitos nugalėtojas Rafalas Sonikas apie Lietuvos lenktynininko Benedikto Vanago ir lenko šturmano Sebastiano Rozwadowskio ekipažą kalba pagarbiai. Sudėtingiausių planetos lenktynių atstovas žino, jog lietuvis Dakare finišavo visus tris kartus, o S. Rozwadowskis – Lenkijos ralio čempionas ir šis titulas kalba pats už save.

Pats R. Sonikas Dakaro nugalėtoju tapo septintu bandymu. Sportininkas savo kailiu patyrė, koks ilgas ir sunkus yra kelias į pergalę. Kiek šis procesas reikalauja kantrybės, susikaupimo, užsispyrimo ir energijos. 

Konkrečios vietos „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandai R. Sonikas neprognozuoja. Jo manymu, geriausias rezultatas naujai susiformavusiam ekipažui – kuo mažiau klaidų.

„Pirmas Dakaras yra vieta mokytis ir išmokti kiek įmanoma daugiau. Aš vertinu komandas tik antrame, trečiame Dakare. Pirmas Dakaras yra ekipažo bendradarbiavimo testas ir komandos išbandymas. 

Jurgos Anusauskienės nuotr./Sebastianas Rozwadowskis, Rafalas Sonikas ir Benediktas Vanagas
Jurgos Anusauskienės nuotr./Sebastianas Rozwadowskis, Rafalas Sonikas ir Benediktas Vanagas

Aš dalyvavau septyniuose Dakaruose. Jau antrame norėjau nugalėti. Bet taip neįvyko ir aš nusivyliau. Pažiūrėkime atgal – buvau trečias, penktas, pasitraukiau dėl avarijos, o po nesėkmės buvau ketvirtas, trečias, antras ir pirmas. Apibendrinant, tokia istorija yra gražiausia. Tam reikėjo daug kantrybės, bet juk Dakaras ir yra kantrybė. 

Man geriausias Benedikto ir Sebastiano rezultatas bus pasiektas finišas žinant, kad jie nepadarė reikšmingų klaidų, kad nerizikavo savimi per daug, nes tai neveiksminga, ir kad išmoko visko, ką galėjo išmokti per pirmą Dakarą kartu,“ – sakė Lenkijos ir Dakaro įžymybė R. Sonikas.

Dakaro ralis vyks 2016 metų sausio 2-16 dienomis. Lenktynių trasa drieksis Argentinoje ir Bolivijoje. B. Vanagas Dakare antrus metus iš eilės važiuos sportiniu „Toyota HILUX“ bolidu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius