-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro pasekmės: kiek traumų yra patyręs Benediktas Vanagas?

Dakaro ralis, kaip ir bet kuris kitas profesionalus sportas, siejasi ne tik su laimėjimais, bet kartais ir traumomis. „Inbank team Pitlane“ pilotas Benediktas Vanagas savo „Youtube“ kanalo rubrikoje „All about Dakar“ atsakė į dažniausiai užduodamus klausimus, tarp kurių buvo ir klausimas apie ralio kenksmingumą sveikatai – ar yra traumuojamas stuburas šuolių metu?

Visos DAKARO ralio naujienos – specialiame 15min polapyje

Kaip rašoma pranešime, B.Vanagas pasakoja, jog šiuolaikiniai automobiliai labai skiriasi nuo tų, kuriais buvo lenktyniaujama prieš 20 metų. Kaip pavyzdį jis pateikė komandos bolidą „Toyota Gazoo Racing Hilux“, kurio pakaba puikiai sugeria kelio nelygumus bei smūgius po šuolių. Tačiau, kaip sako lenktynininkas, nuo klaidų neapsaugo net pats geriausias sportinis automobilis.

Baltijos šalių rekordą Dakaro ralyje pasiekęs B.Vanagas atskleidžia, jog per daugiau nei du dešimtmečius trunkančią karjerą automobilių sporte „susirinko“ net 5 stuburo išvaržas.

Turbūt daug kas pamena ir 2015 metų Dakarą, kai sugedus vairo stiprintuvui B.Vanagas susilaužė ranką. Na, o dar šiais metais, „Dubai International Baja“ metu, po šuolio nuo kopos tuometiniam šturmanui Bartek Bobai suskaudo nugarą – paaiškėjo, jog tai buvo netinkamai priveržtų saugos diržų pasekmė.

Tiesa, galima paminėti ir tokias žinomas pavardes kaip „misteris Dakaras“ Stephane'as Peterhanselis ir jo šturmanas Davidas Castera. 2019 metų Dakare ekipažas taip ir nepasiekė finišo dėl avarijos, po kurios D.Castera patyrė nugaros traumą. Šiais metais čekų ekipažui Martinui Kolomy ir Jiri Strossui, deja, Dakaras pasibaigė dar testų dieną. Čekų bolidas vertėsi, po smūgio M.Kolomy skilo du nugaros slanksteliai.

Šiemet Dakaro ralyje B.Vanagas dalyvauja su naujuoju šturmanu Felipe Palmeiro. Iš Pietų Amerikos į Saudo Arabiją šiemet persikėlęs Dakaro ralis startuoja sausio 5 d. Džidos mieste. Dalyvių lauks 12 lenktynių dienų ir, kaip įprasta, viena poilsio diena. Ekipažams reiks įveikti 7,5 tūkst. kilometrų, iš kurių 5 tūkst. kilometrų lenktyniniu tempu. Dakaras ralis finišuos sausio 17 d. Qiddiya mieste, netoli Saudo Arabijos sostinės Rijado.

VIDEO: Dakaro FAQ | Benediktas Vanagas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius