-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dakarui pasibaigus lenktynių entuziastai keliauja į Afriką: tarp dalyvių – buvę Lietuvos autosporto profesionalai

Kaip ir kasmet, dvi savaites trukęs Dakaro ralis pritraukė ypatingą Lietuvos gyventojų dėmesį. Tačiau jam pasibaigus bekelių lenktynių entuziastai gali nenusiminti. Jau sausio 30 dieną prasideda didžiausios pasaulyje labdaros lenktynes „Budapest-Bamako Rally“, kurios atsirado kaip analogas Dakaro raliui, kuomet šis pasitraukė iš Afrikos žemyno. 17 dienų vyksiančiame ralyje dalyvaus ir lietuvių ekipažas „RZGroup.lt Tour Africa“,
RZGroup.lt Tour Africa“ komanda
RZGroup.lt Tour Africa“ komanda / Komandos nuotr.

Budapest-Bamako Rally“ – varžybos senąją Dakaro trasa

Dėl neramumų Afrikoje „Dakaro“ lenktynės buvo nutrauktos ir perkeltos į Pietų Ameriką. Tačiau adrenalino ištroškę automobilių fanatikai negalėjo lengvai palikti šio žemyno, todėl 2005-aisiais suorganizavo pirmąjį „Budapest-Bamako Rally“, besidriekiantį per du žemynus.

Šiais metais, 12-ąjį kartą organizuojamos lenktynės, kelsis į Afrikos vakarinę dalį – senąją Dakaro lenktynių trasą. Anot organizatorių, tai bus ilgiausias, sudėtingiausias ir daugiausiai dalyvių pastangų reikalaujantis šių varžybų kelias.

Nuo 2005-ųjų organizuojamose lenktynėse leidžiamasi į ilgą ir alinančią kelionę tam, kad lenktynininkai patirtų, ką reikia atlaikyti norint įveikti Afrikos karštį, drėgmę bei kitus čia laukiančius pavojus. Kiekvienais metais daug dalyvių nesugeba įveikti trasos ar ją įveikti laiku. Praėjusiais metais lenktynės buvo pažymėtos ir gyvybes nusinešusia avarija.

„Budapest-Bamako Rally“ iš kitų panašaus tipo lenktynių išsiskiria tuo, jog didelį dėmesį skiria paramos aspektui. Tiek registracijos mokesčiai, tiek ralio metu surinktos lėšos keliauja į labdaros fondą, kuris skirtas paremti Afrikos šalių gyventojus. Kasmet renginio metu surenkamų lėšų kiekis vis auga, todėl dabar šis renginys tapo didžiausiu labdaros raliu pasaulyje.

Tarp dalyvių – buvę Lietuvos autosporto profesionalai

Kasmet šiose lenktynėse varžosi ir lietuvių ekipažai. Šiais metais jėgas „Budapest-Bamako Rally“ išbandys iš Lietuvos autosporto profesionalų sudaryta „RZGroup.lt Tour Africa“ komanda. Ekipažą sudaro dar būnant 16 metų jauniausiu Lietuvos istorijoje autosporto meistru pripažintas ir pirmasis šalies atstovas JWRC lenktynėse Vilius Rožukas, daugkartinis Lietuvos čempionas Darius Vilimas, karjerą tęsiantis Igoris Ivanovas ir komandos automobilių technikos ekspertas Arūnas Meškinis.

Lietuvių komanda pasirinko varžytis „4x4 Tour” grupėje. Dėl trasos sudėtingumo, čia varžomasi ne laikui, todėl svarbiausia – automobilio parengimas. „RZGroup.lt Tour Africa“ ekipažas lenktynėms įsigijo 27 metus skaičiuojantį, tvirtą ir galingą NISSAN PATROL automobilį, kuris varžybų metu turės įveikti daugiau nei 8000 kilometrų beprotiškame karštyje, klimpstančiame smėlyje ir kalnynuose.

RZGroup.lt Tour Africa“ suvienys Dakaro fanus

„Budapest-Bamako Rally“ vyks sausio 30 – vasario 16 dienomis ir pritrauks visų, kuriems Dakaras ir lenktynės įaugę į kraują, dėmesį. Šiuo metu vyksta komandos automobilio baigiamieji darbai, o jau kitą savaitę tautiečių ekipažas išvyks į Budapeštą.

Išskirtinėmis naujienomis apie lenktynes dalinsis 15min rubrika Gazas.lt.

Taip pat naujienas galėsite sekti ir „RZGroup.lt Tour Africa“ Facebook paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius