Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro techniką išparduodantis Vaidotas Žala: dabar tam labai tinkamas metas

Dakaro lenktynininkas, „Teltonika Racing“ ekipos pilotas Vaidotas Žala pranešė, kad parduoda savo komandos techninio aptarnavimo sunkvežimį. Kiek anksčiau jis paskelbė ir apie „Mini“ pardavimą. 15min GAZAS nusprendė pasidomėti, kokie tokių sprendimų motyvai ir ką lenktynininkas planuoja toliau.
Vaidotas Žala
Vaidotas Žala / Vytauto Dranginio nuotr.

Prieš keletą dienų Vaidotas Žala savo komandos „Facebook“ paskyroje paskelbė nuotrauką, kurioje jis įsiamžinęs prie „Aviliu“ vadinamo komandos techninio aptarnavimo sunkvežimio. Prierašas po nuotrauka byloja, kad sunkvežimį ketinama parduoti.

Susisiekus su Vaidotu Žala šis patvirtino, kad yra parduodamas tiek sunkvežimis, tiek jo „Mini“ visureigis.

Anot lenktynininko, šiuo metu rinkoje juntamas padidėjęs susidomėjimas T1 klasės automobiliais, mat pastaruoju metu vis labiau populiarėja įvairios „Baja“ varžybos, kur T1 kategorijos „Mini“ yra konkurencingas. Priešingai nei Dakare, kur dabar madas diktuoja T1+ lygio technika.

„Kadangi parduodame „Mini“, planuojame parduoti ir „Avilį“. Dabar komentuoti dar anksti, bet susidomėjimas „miniuku“ yra. Su potencialiu pirkėju turiu susitikimą pirmadienį. Pirštai sukryžiuoti, kad viskas pavyks pagal planą. Tikiuosi, kad bus parduotas ir „Avilys“.

Poreikis yra, nes susidomėjimas bekelės sportu didėja, o sunkvežimis su 6x6 pavara labai tinka ralio reido varžyboms. Į klasikinį ralį su juo vykti nėra taip patogu.

O „Mini“ pirkėjas ieško automobilio nacionaliniams čempionatams, „Baja“ serijoms. Jose negalima važiuoti su T1+, o dabar „X-Raid“ T1 visureigiai Ispanijoje, Portugalijoje važiuoja topinėse pozicijose. Taigi, toks geras momentas mums parduoti savo „Mini“. Susidomėjimas tikrai yra, tik reikia viską susidėlioti iki galo“, – sakė Vaidotas Žala.

Paklaustas, apie ateities planus Dakarui Vaidotas Žala santūriai atsakė, kad sprendimas dėl technikos bus aiškus artėjant rudeniui, tačiau konkretizuoti detalių pilotas kol kas nesiryžo.

Tačiau nėra jokių abejonių, kad Vaidotas Žala dairysis į T1+ kategoriją, kadangi praėjusių metų Dakare lietuvis net keletą kartų pabrėžė, kad T1 kategorijos technika čia jau nebegali būti konkurencinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius