Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakarsko dienoraštis (5): kaip „vienišių“ bivake įsikūrė Arūnas Gelažninkas

Arūnas Gelažninkas dažniausiai finišuoja pirmas iš lietuvių, nes pirmieji startuoja motociklininkai ir keturratininkai. Taigi ir į bivaką grįžta pirmasis. Ir ilsėtis, kaip nesunku nuspėti, keliauja pirmas iš visų tautiečių, esančių Dakare.

Šiemet Arūnas varžosi vadinamojoje „vienišių“, arba „Original by Motul“ klasėje. Šios klasės dalyviai, tęsiantys senojo Dakaro tradicijas, labai gerbiami. Juk turi tokį dykumų maratoną įveikti be mechanikų pagalbos!

Pirmajame Dakaro bivake, kuris įsikūręs netoli Bišos miesto, aplankėme Arūną Gelažninką prieš miegą. „Vienišių“ gyvenimo sąlygos šiek tiek skiriasi, jų palapinės sustatytos uždaroje teritorijoje. Motociklai taip pat sustatyti apšviestoje smėlio aikštelėje, kad visi matytų, kas ką remontuoja. Kitaip tariant, kad būtų laikomasi taisyklių.

Arūnas pripažino, kad šis Dakaras pareikalaus gerokai daugiau jėgų, nes ir motociklą susitvarkyti, ir drabužius pasiruošti, ir daiktus į specialią dėžę iš vakaro susidėti turi pats.

Tiesa, galima sakyti, kad „vienišių“ palapinės sustatytos šiek tiek atokesnėje, ramesnėje vietoje. Na, bent jau automobiliai pro galvas nevažinėja. Ir dušas netoli, ir valgykla. Be to, galima užsisakyti masažuotojo paslaugas.

Kaip atrodo Arūno Gelažninko naujieji namai pirmajame bivake, pamatysite čia:

VIDEO: A.Gelažninkas pirmą kartą apsistojo Dakaro vienišių palapinių miestelyje – pamatykite, kaip jis atrodo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius