Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Drift Masters“ Rygoje tik vienas lietuvis pateko tarp 16 geriausių Europos šonaslydininkų

Šį savaitgalį Rygoje vyko vienintelės 2020-ųjų metų Europos šonaslydžio čempionato varžybos. Daugiau nei 40 sportininkų iš Senojo žemyno demonstravo geriausius savo šonaslydžio gebėjimus su viltimi pakliūti į Top 32 etapą ir tęsti kovą dėl Šonaslydžio Karaliaus titulo. Tarp jų – trys Lietuvos pilotai: Benediktas Čirba, Aurimas Vaškelis ir Gediminas Ivanauskas, rašoma pranešime.
Europos drifto (šonaslydžio) čempionato varžybos
Europos drifto (šonaslydžio) čempionato varžybos / Andriaus Kulino nuotr.
Temos: 1 Driftas

Kvalifikacijoje nugalėjo kaimyninės Lenkijos atstovas Piotr Wiecek, surinkęs 94 balus iš 100 galimų. Pernai metų čempionas airis James Deane liko antras, o iš lietuvių aukščiausią vietą užėmė G.Ivanauskas – vilnietis užėmė 6-ą vietą. A.Vaškelis buvo klasifikuotas 16-oje vietoje, B.Čirba – 19-oje.

Varžybos nesėkmingai susiklostė A.Vaškeliui, kuris Rygoje važiavo su skolintu trečios serijos BMW. Treniruočių metu keitęs transmisijos bei važiuoklės dalis, prieš atkrintamas varžybas kaunietis susidūrė ir su variklio gedimu bei Top 32 kovose nedalyvavo.

G.Ivanauskas pirmame porinių važiavimų etape (Top 32) kovodamas su Michal Reichard iš Čekijos patyrė avariją ir taip pat neperžengė pirmojo etapo barjero.

Tuo tarpu mūsų šalies čempionui Benediktui Čirbai sekėsi geriau – lietuvis po pakartotinės kovos nugalėjo norvegą Orjan Nilsen ir antrame etape (Top 16) susitiko su pernai metų Europos vicečempionu airiu Jack Shanahan.

Finalo verta kova sužavėjo Bikerniekų trasoje susirinkusius žiūrovus, o teisėjų balsai lėmė, jog mūsų šalies sportininkas savo pasirodymą baigė antrame etape, patekęs tarp 16-os geriausių Europos sportininkų.

Varžybose Rygoje nugalėjo pernai metų čempionas J.Deane, antras liko P. Wiecek, trečias J.Shanahan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius