-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Du lietuviai varžėsi Dubajaus 24 val. lenktynėse

Dubajuje vyko pirmosios šiais metais ilgųjų distancijų lenktynės, kuriose tarp beveik 250 lenktynininkų iš 33 šalių kovėsi ir du lietuviai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Ilgųjų distancijų lenktynės Dubajuje
Ilgųjų distancijų lenktynės Dubajuje / Petr Fryba nuotr.

Justas Jonušis lenktyniavo ARC „Bratislava“ komandos gretose GTX klasėje – jis vairavo „Lamborghini Huracan Super Trofeo“ kartu su slovakais Miro ir Mato Konopkomis bei Zdeno Mikulasko ir estu Thomas Padovani.

Petr Fryba nuotr./Lamborghini Huracan Super Trofeo
Petr Fryba nuotr./Lamborghini Huracan Super Trofeo

Julius Adomavičius kovėsi vokiškos komandos „fun-M Motorsport“ gretose TCX klasėje su BMW M240, kurį be jo dar vairavo vokietis Simon Klemund, australas John Corbett ir du britai – James Winslow ir George King.

Absoliučioje įskaitoje lenktynes laimėjo Jungtinių Arabų Emyratų komanda „GPX Racing“. Tai pirmas kartas nuo 2013 metų, kai šiose lenktynėse triumfuoja vietinė ekipa. Tiesa, teisybės dėlei reikėtų pažymėti, kad komandoje nelenktyniavo nei vienas vietinis sportininkas.

Justo Jonušio komanda ilgą laiką pirmavo GTX klasėje, o absoliučioje įskaitoje kovėsi tarp 13-17 vietų, tačiau iki finišo likus mažiau nei keturioms valandoms subyrėjo ir užsiliepsnojo „Lamborghini“ variklis. Tačiau susikrauto pranašumo pakako, kad ARC „Bratislava“ komanda išliktų trečioje vietoje savo klasėje iki pat finišo.

„Viskas vyko ne be nuotykių, bet pakankamai gerai mums. Lenktynės klostėsi palankiai ir mes kovojome su dar vienu tokiu pat „Lamborghini“ toli atitrūkę nuo kitų mūsų klasės konkurentų. Deja, kovą nutraukė variklio gedimas. Bet kokiu atveju esu laimingas, nes įgavau daug patirties, o ir pasiruošimas Palangoje vyksiančioms „Aurum 1006 km lenktynėms“ Dubajuje buvo labai geras sumanymas,“ – po finišo optimizmo neprarado J.Jonušis.

Petr Fryba nuotr./Ilgųjų distancijų lenktynės Dubajuje
Petr Fryba nuotr./Ilgųjų distancijų lenktynės Dubajuje

Juliaus Adomavičiaus lenktynės irgi neapsiėjo be nuotykių. Jų komanda trasoje pateko į incidentą, buvo apdaužyta ir iki finišo toliau važiavo su pažeistu vairo mechanizmu. Nepaisant to, lietuvis su komandos draugais irgi sugebėjo iškovoti trečią vietą savo, TCX klasėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius