-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egidijus Janavičius paaiškino, kur nederėtų taupyti konstruojant automobilį sportui

Automobilių sporto klubas „Tornada“ kartu su LASF Techninių reikalavimų komitetu ir jo pirmininku Egidijumi Janavičiumi surengė seminarą apie sportinio automobilio gamybą. Šįkart neįkainojamus patarimus iš vieno geriausių mechanikų ir autosporto saugumo ekspertų šalyje galėjo išgirsti Žemaitijos regiono sportininkai.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Seminaras apie sportinio automobilio gamybą šįkart buvo surengtas Plungėje, šio miesto stadiono administracinėse patalpose. Pirmoji seminaro dalis buvo teorinė.

Jos metu Egidijus Janavičius apžvelgė kone visus sportinio automobilio ruošimo žingsnius. Į seminarą susirinko ne tik Plungės, Telšių, Klaipėdos, Gargždų ir kitų Žemaitijos regiono miestų sportininkai, bet ir lenktynininkai iš Panevėžio, Pakruojo bei Kupiškio.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka

Teorinėje paskaitos dalyje LASF Techninių reikalavimų komiteto pirmininkas Egidijus Janavičius publikai pristatė blogus pavyzdžius, susijusius su automobilio paruošimu ar jo sportininko ekipuotės pasirinkimu.

Pasak Egidijaus Janavičiaus, automobilių sporte išlygų saugumo reikalavimams būti negali, tad sportininkai turėtų suprasti, į kokią rizikingą situaciją save stato gamindami reikalavimų neatitinkančius automobilius ar naudodami neaiškios kilmės saugumo įrangą.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka

Kelias valandas su pertraukomis trukusio seminaro metu Egidijus Janavičius stengėsi įtikinti sportininkus, kad sutaupyti 10 ar 20 eurų automobilio įrangai blogiausio scenarijaus metu gali virsti nebeištaisomomis pasekmėmis.

Seminaro dalyviai lektoriaus parengtose skaidrėse galėjo išvysti nulūžusius vairus, neteisingai naudojamą HANS įrangą bei padirbtus saugos diržus, ant kurių puikuojasi garsių firmų užrašai.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka

Pasak Egidijaus Janavičiaus, suklastotos ir reikalavimų neatitinkančios saugos įrangos ar kitos dalys dažnai sportininkus sugundo kiek žemesne kaina, tačiau išleidus vos šiek tiek daugiau galima įsigyti tikrus ir sportui tinkamus daiktus.

Po teorinės dalies veiksmas persikėlė į automobilių stovėjimo aikštelę prie Plungės miesto stadiono. Čia automobilių sporto klubas „Tornada“ paskaitai paruošė du automobilius. Vienas skirtas ralio, kitas – kroso varžyboms. Abu automobilius apžiūrėjęs ir įvertinęs Egidijus Janavičius sportininkams papasakojo ir gyvai pademonstravo, kaip turi būti sukonstruoti tam tikri mazgai, sumontuota saugumo įranga.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka

Po nemokamo seminaro susirinkusi publika Egidijui Janavičiui dėkojo už neįkainojamą ir aiškiai bei motyvuotai pateiktą informaciją, o pats paskaitos lektorius vylėsi, jog susirinkusiems sportininkams suteiktos žinios leis savo automobilius paruošti pagal visus saugumo reikalavimus.

Daugiau informacijos apie LASF Techninių reikalavimų komiteto organizuojamus seminarus ir Egidijaus Janavičiaus parengtas sportininių automobilių ruošimo klaidų apžvalgas rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius