Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Erzbergrodeo“ – motociklininkų laiptelis į profesionalų sportą

1 kalnas. 500 važiuotojų. 23 kontroliniai punktai. 4 valandos įveikti trasą. Ir tik saujelė pasiekia finišą! Kartais 9, kartais – 16…
„Erzbergrodeo“ akimirka
„Erzbergrodeo“ akimirka

1994 metai žymimi kaip unikalių motociklų bekelės varžybų, „Erzbergrodeo“ Austrijoje, gimimo data. Enduro sportas tuo metu išgyveno agoniją ir du žurnalistai sugalvojo bei padėjo pagrindus šių dienų vienam iš didžiausių motociklų bekelės renginių. Tikslas buvo aiškus ir vienas – „Erzbergrodeo“ turi tapti pačiomis sunkiausiomis Enduro varžybomis, kokias tik žino žmonija. 1995 metais prie pirmojo starto stojo 120 motociklų. Ir per penkiolika metų, šios varžybos išaugo iki neregėto fenomeno motociklininkų bendruomenėje. 2011 metais, nustatytas maksimalus starto leidimų skaičius dalyviams, t.y. 1500, dingo per 5 valandas. Po metų leidimų startui neliko per 49 minutes!

Jie atvyksta iš viso pasaulio, nepaisant amžiaus ar profesionalumo. Gamyklinių komandų atstovai ir mėgėjai turi šį tą bendro – jie yra kieti ir turi tik vieną priešininką: „Geležinį Gigantą“ („Iron Giant“). 1500 dalyvių kovoja dėl 500 startinių vietų į pagrindines varžybas. „Generali Iron Road Prologue“ yra pirmasis Erzbergo testas ir tik tie, kurie geriausiai išgyvena ir įveikia didžiulį spaudimą, kai turi atiduoti viską ką moki ir dar daugiau per 15 minučių, specialioje, itin sunkioje, kalnuotoje trasoje – pasiekia pagrindinį tikslą: „Red Bull Hare Scramble“ startą.

500 išrinktųjų turi įrodyti savo užsispyrimą, drąsą ir vairavimo įgūdžius, kad pasiektų pergalę prieš „Geležinį Gigantą“. Kuo labiau jie yra kankinami, su tuo didesniu entuziazmu jie skleidžia žinią apie sunkiausias vienos dienos varžybas pasaulyje. Ir būtent jie, tie važiuotojai, yra „Erzbergrodeo“ širdis ir siela.

Lygiai po savaitės, Birželio mėn. 16 – 17 d., pirmą kartą Lietuvos ir „Erzbergrodeo“ istorijoje, prie starto stos ir bandys įveikti „Geležinį Gigantą“ lietuvis:„MK Vytis“ komandos vadovas, Lietuvos Enduro čempionas, „Cross Country“, „Enduro Sprint“ bei Enduro Ralio nugalėtojas ir prizininkas Mindaugas Šimkevičius. Pagrindinis tikslas yra „pralaužti ledus“ dalyvavimui šiose varžybose, susipažinti su šių varžybų „virtuve“ iš vidaus, pasisemti patirties bei ja pasidalinti su Lietuvos sportininkais. Ir, žinoma, pasiekti maksimaliai aukštą rezultatą.

Varžybose dalyvauja važiuotojai iš 40 valstybių, apie 300 spaudos atstovų iš daugiau kaip 25 šalių, 800 renginio darbuotojų ir daugiau kaip 45 tūkstančių žiūrovų. „Erzbergrodeo“ yra vadinamas talentų fabriku. Būtent čia puikiai Enduro pasaulyje žinomos žvaigždės, kaip Cyrilis Despres (daukartinis Dakaro ralio dalyvis bei nugalėtojas), Davidas Knightas (daukartinis Pasaulio Enduro čempionas), Gerhardas Forsteris, Andreas Lettenbichleris, Paulas Boltonas, Taddy Blazusiakas, Grahamas Jarvis, Jonny Walkeris, Alfredo Gomezas pradėjo spurtą savo karjerose. Finišo pasiekimas „Red Bull Hare Scrambe“, eiliniam motociklininkui gali atverti duris į gamyklines komandas bei profesionalų sportą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius